Florbalový tréning Vranov nad Topľou

Žiaci vo Vranove sa poctivo pripravujú na zápasy floorball SK LIGY

Vo Vranove nad Topľou vzniklo hneď niekoľko školských florbalových tímov dievčat a chlapcov. Vďaka projektu Nadácie TV JOJ floorball SK LIGA získali žiaci a učitelia nielen finančnú podporu ale aj obrovskú motiváciu zlepšovať sa.

Floorball SK LIGA spája deti zo základných škôl na celom Slovensku. Podmienkou zapojenia sa do celonárodnej súťaže bolo zostaviť dievčenský a chlapčenský tím a trénovať. Žiaci zo ZŠ JUH vo Vranove nad Topľou už s tréningami aktívne začali. „Trénujeme dvakrát do týždňa. Zdá sa, že žiakov florbal nesmierne baví a vždy hrajú s obrovským nasadením“ povedal nám počas tréningu učiteľ Vladimír Jenčko. „Dokonca sme medzi žiakmi objavili aj viacero výrazných talentov, čo nás nesmierne teší,“ doplnila riaditeľka ZŠ JUH Zlatica Halajová.

Vďaka projektu Nadácie TV JOJ získali zapojené školy v Prešovskom kraji mimoriadnu finančnú pomoc od spoločnosti Cofin, a.s. Žiaci tak majú ešte väčšiu motiváciu trénovať a zdokonaľovať sa. Symbolický šek odovzdal riaditeľ spoločnosti František Oľha. „Som veľmi rád, že sme mohli podporiť základné školy v našom kraji. Verím, že vďaka podpore od spoločnosti Cofin, a. s. budú svoje športové zručnosti rozvíjať a posúvať sa ďalej. Držím im palce,“ povedal Oľha.

 

Deti sa môžu tiež tešiť z nových loptičiek s logom súťaže, za ktoré vďačíme florbal4u.com. „Loptičiek nikdy nie je dosť, vždy sa nejaká odkotúľa a pri aktívnych tréningoch ich potrebujeme veľa. Ďakujeme!“ dodal tréner tímu ZŠ JUH Jenčko.

Do projektu floorball SK LIGA sa doteraz zapojilo 2500 škôl. „Naším cieľom je podporovať tých, ktorí sa snažia. A to, že sa do celonárodnej súťaže zapojilo približne 5.000 chlapcov a  dievčat je dôkazom toho, že tento projekt má zmysel. Florbal je dynamický šport, ktorý sa dá hrať vo veľkej i malej telocvični a je cenovo dostupný a my sme veľmi radi, že si k nemu žiaci našli cestu,“ vysvetlil manažér projektu Ľuboš Sarnovský.