Martin Kubovič

Exkluzívne fotky zo zákulisia floorball SK LIGY: Takto sme fotili Martina Kuboviča

Naša celoslovenská školská súťaž floorball SK LIGA je naplno rozbehnutá. Fantasticky sa darí nielen chlapčenským tímom, našliapnuté na skvelé výsledky majú aj dievčatá. V Bratislavskom kraji hrajú žiaci o pohár Martina Kuboviča, ktorý bol v roku 2013 na Majstrovstvách sveta juniorov vo Švédsku vyhlásený za najlepšieho hráča! Trošku vám ho predstavíme.

Ako dlho sa už venuješ florbalu?

Bude to už 13. rok. Začal som v štvrtej triede na základnej škole, florbal ma chytil za srdce a odvtedy ho pravidelne hrávam.

Prečo si si vybral práve tento šport?

V Záhorskej Bystrici odkiaľ pochádzam sa v čase, keď som sa prihlásil s viacerými kamarátmi do krúžku, práve tento šport rozbiehal. Bol to veľký boom. Odmalička som mal rád športy ako hokej a futbal a toto je podobný šport tomu hokeju ale o dosť jednoduchší hlavne finančne. Stretli sme sa skvelá partia chalanov, čo je podľa mňa základ.

Pamätáš si na svoj prvý zápas? Bol v niečom výnimočný?

Pamätám si ho veľmi dobre. Bol to priateľský zápas, ktorý sme hrali proti chalanom, ktorí boli minimálne o štyri roky starší. Prehrali sme vtedy možno aj 15:0. No o pár rokov sme aj týchto chalanov už pravidelne porážali. 

Na akej pozícii hráš? Koľko strelených gólov máš na konte?

Väčšinou hrávam ako útočník na pozícii ľavé krídlo. Počet gólov ale neviem. Takto podrobné štatistiky sa bohužiaľ neviedli z tých rokov kedy som s florbalom začínal.

Prečo si sa rozhodol podporiť projekt Nadácie TV JOJ floorball SK LIGA? 

Som veľmi rád za tento projekt, pamätám si ako som sa vždy tešil, keď sme sa ešte ako žiaci na ZŠ mohli zúčastňovať podobných akcií. V dnešnej internetovej dobe je to podľa mňa už aj vzácne, že si niektoré deti idú zašportovať počas školy. 

Zdroj: Nadácia TV JOJ