Martin Joščák - floorball SK LIGA

Kapitán reprezentácie Slovenska Martin Joščák pre Nadáciu TV JOJ: Vo svojom prvom zápase som ani nevedel, čo je florbal

Martin Joščák sa pred pár dňami stal kapitánom slovenskej reprezentácie mužov. Nám sa ho podarilo odtrhnúť od povinností a prinášame vám pár fotiek zo zákulisia fotenia v drese našej školskej súťaže floorball SK LIGA. Prečítajte si rozhovor s florbalovou superstar, o pohár ktorej hrajú krajské turnaje žiaci z Prešovského kraja.

Odkedy sa venuješ florbalu?

S florbalom som začal dosť neskoro. V podstate až na vysokej škole. Mojim snom bolo stať sa hokejistom, ktorému som sa venoval od desiatich rokov. Raz som išiel okolo telocvične, kde chlapci hrali s plastovými hokejkami. Vôbec som nevedel o aký šport ide. Raz som si to vyskúšal a už som ostal pri tom.

Pamätáš si na svoje prvé zápasy?

Áno, oslovili ma chlapci z Prešova, aby som s nimi išiel raz na výjazd do Žiliny. To som ešte hrával taký zmiešaný hokejový florbal.

Stalo sa na tomto zápase niečo výnimočné?

Dodnes si robíme žarty z môjho prvého zápasu. Vtedy som poriadne nepoznal ani pravidlá. Nevedel som, že florbal sa nehrá až tak do tela, a že sú obmedzené kontakty. Chalani mi to povedali až pred zápasom. No počas neho to jeden zo spoluhráčov trošku prehnal a ja som tiež trošku tvrdšie zakročil. Tak hokejovo. A dostal som hneď vo svojom prvom zápase červenú kartu. Tak teraz sa z toho smejeme.

Na akej pozícií momentálne hráš?

Som center, stredný útočník.

Okrem reprezentácie trénuješ aj deti. Čo Ťa k tomu viedlo, aby si sa začal venovať deťom?

Áno v Prešove trénujem trinásťročných chalanov. Povolaním som učiteľ a vždy som sa snažil odovzdať deťom to čo viem, v čom som dobrý. Dobíjajú ma energiou a vidieť ich snahu a úsilie je úžasné.

Asi aj preto si sa rozhodol podporiť projekt Nadácie TV JOJ floorball SK LIGA.

Ja sám nemám veľmi vzťah k internetu, mobilom, technológiám a veľmi sa mi páči, že táto súťaž v tom motivuje aj deti, že žiaci radšej športujú a nesedia doma. Navyše sa propaguje florbal, moderný a dinamický šport, ktorému sa sám venujem s obrovskou chuťou. Rovnako mi je tento projekt blízky aj preto, že sa sám venujem deťom a trénujem ich. Teším sa, že so ho mohol podporiť.

Kapitán mužskej reprezentácie vo florbale Martin Joščák v drese školskej súťaže Nadácie TV JOJ floorball SK LIGA Kapitán mužskej reprezentácie vo florbale Martin Joščák v drese školskej súťaže Nadácie TV JOJ floorball SK LIGA Zdroj: Nadácia TV JOJ

Zdroj: Nadácia TV JOJ