Daniela Hrabovská s trénerom florbalovej reprezentácie

Rekordmanka Daniela z Košíc drví súperov neuveriteľným počtom gólov!

Objavili sme florbalový talent! Dvanásťročná Daniela Hrabovská strelila v tejto sezóne školskej súťaže floorball SK LIGA neskutočných 51 gólov. A pritom hrá na poste obrancu! Prinášame vám rozhovor s budúcou hviezdou. Hádajte, čo je jej najväčším snom?

Danielka, máš 12 rokov, ako dlho sa florbalu venuješ? 

Florbal hrám už šiesty rok, čiže som začala ako šesťročná.

Kto Ťa najviac inšpiroval v tom, aby si s týmto športom začala? 

Ako malá som skúšala viacero športov. Začala som najprv s tenisom, ale vždy som túžila hrať hokej. Kamarát, s ktorým som hrávala tenis, chodil popri tom aj na florbal a raz ma zavolal na tréning.

Aké boli teda Tvoje florbalové začiatky?

Zo začiatku sa mi veľmi florbal nepáčil, lebo chlapci si na mňa nevedeli zvyknúť. Keďže som hrala v chlapčenskom klube ako prvé dievča, robili si zo mňa srandu. No neskôr som začala chytať v bráne a prišli moje prvé majstrovstvá Slovenska. Chlapci mi už neprotirečili a florbal ma začal baviť . Po 2 rokoch v bráne som prešla do obrany a aktívnejšie hrala, čo ma viac napĺňalo. V obrane som doteraz.

Kto je Tvojim najväčším vzorom?

Športových vzorov mám veľa, ale môj najväčší je asi švédsky kanonier Kim Nilsson.

Si súčasťou tímu, ktorý hrá floorball SK LIGU, súťaž Nadácie TV JOJ, aký je Tvoj tréner? Je prísny?  

Áno hráme ligu za ZŠ Staničná v Košiciach. Máme skvelú trénerku, ktorá nás motivuje a povzbudzuje pred každým tréningom.

Čo Ťa najviac na tejto súťaži baví? 

Táto súťaž je výnimočná tým, že si medzi sebou zahrajú rôzne školy a zoznámime sa s novými kamarátmi a získame nové skúsenosti.  

Máš športové ambície? Chcela by si hrať napríklad v reprezentácii? 

Hrať v reprezentácii bolo odjakživa mojím veľkým snom. Je to pre mňa najväčšia výzva, ktorú sa maličkými krokmi snažím napĺňať. Za to patrí veľká vďaka môjmu klubovému trénerovi Mgr. Kopejtkovi, ktorý ma na tréningoch a turnajoch, podobne ako mojich spoluhráčov, vždy motivuje, usmerňuje a učí stále niečo nové, aby sme sa zlepšovali. 

Čiže florbal hrávaš aj mimo školských krúžkov. Ako často teda trénuješ?  

Florbal hrám klube FK Florko Košice. Tréningy máme 4-krát do týždňa. Pre mňa je každý jeden tréning špeciálny, lebo každý deň robíme niečo iné a nové. Napríklad v utorok máme plávanie, vo štvrtok zas gymnastiku a v stredu a v piatok klasický florbalový tréning.  

Okrem florbalu sa venuješ aj inému športu? Aké sú Tvoje hobby?

Hrávala som 5 rokov tenis, ale nedalo sa stíhať s florbalovými tréningami, tak som musela s jedným športom skončiť. Ostala som pri florbale. Keď mi zvýši čas, rada si čítam, alebo skáčem parkour. V zime si užijem sneh a lyžovačku.

Zdroj: Martin Kopejtko
Zdroj: Martin Kopejtko

​Na fotkách: Hore Danielka Hrabovská s trénerom reprezentácie Slovenska Michalom Jedličkom a dole s kapitánkou ženskej reprezentácie Luckou Košturiakovou. Autor foto: Martin Kopejtko