O tom, že hokejky nepatria do rúk len chlapcom sme sa presvedčili už dávno. V školskej súťaži floorball SK LIGA podávajú aj dievčenské tímy fantastické výkony. Svedkami vynikajúcich zápasov sme boli aj v Modre.

Podľa učiteľa a trénera chlapčenských a dievčenských tímov zo ZŠ Ľudovíta Štúra v Modre Vladimíra Kolárika je florbal ideálny šport, ktorý môže hrať každý. „Hokejka nestojí toľko ako tá, s ktorou sa hrá skutočný hokej. Okrem toho nepotrebujete žiadnu špeciálnu výstroj, takže je to nenáročný a jednoduchý šport s prirodzenými pohybmi, ktoré by mali všetky deti vedieť,“ hovorí tréner Kolárik.

Zdroj: Nadácia TV JOJ

Víťazi krajských kôl postúpia na celoslovenské finále, ktoré bude súčasťou najväčšieho florbalového turnaja na Slovnesku Slovak Floorball Cup. „Celoslovenskú súťaž Nadácie TV JOJ floorball SK LIGA, sme sa rozhodli podporiť, pretože florbal je mladý, rýchlo rastúci šport a deti dostáva od mobilov a počítačov ku športu,“ povedal Roman Cibík, spoluorganizátor veľkého finále našej súťaže.

„Na floorball SK LIGE je najlepšie to, že každá škola do súťaže musí prihlásiť dva tímy – chlapčenský a dievčenský,“ tvrdí manažér projektu Ľuboš Sarnovský. Veľké finále čaká najlepšie tímy v auguste. Doterajšie úspechy a kompletné výsledky si môžete pozrieť na stránke https://www.skliga.sk/sk/.