floorball SK LIGA - Prešovský kraj

Poznáme ďalších postupujúcich do finále floorball SK LIGY: Pohár im odovzdal Martin Joščák

Školská florbalová liga naberá na obrátkach. V Poprade si počas dvoch dní zmerali sily najlepší nádejní športovci zo škôl v Prešovskom kraji. Na celoslovenské finále postupujú chlapci a dievčatá z rovnakej školy, zo ZŠ Spišské Bystré. Do finále postupujú aj dievčatá zo Komenského Snina a chlapci zo ZŠ Juh Vranov nad Topľou.

Parádny športový dvojdňový zážitok majú za sebou žiaci Prešovského kraja. Na krajské zápasy ich totiž osobne prišiel povzbudiť kapitán mužskej reprezentácie Slovenska Martin Joščák, ktorý zároveň víťazným tímom odovzdal pohár.  Napínavé zápasy skončili tesnými rozdielmi a radosť z postupu na celonárodné finále si rozdelili chlapci a dievčatá zo ZŠ Spišské Bystré, ZŠ Komenského Snina a ZŠ Juh Vranov nad Topľou. 

Zdroj: Nadácia TV JOJ

„Florbal naše decká veľmi baví, niekedy majú dokonca taký zápal hry, že ich treba až krotiť,“ hovorí Ľubomír Duda zo ZŠ Spišské Bystré. „Veľmi nás teší, že existuje Liga, že Nadácia TV JOJ vytvorila niečo, čo deti baví. Potom je to radosť s nimi pracovať. Šport deti motivuje, majú možnosť realizovať sa a rozvíjať sa aj po iných stránkach. Sme radi, že môžeme pre nich robiť niečo navyše, mimo hodín telesnej,“ dodáva telocvikár víťazných tímov.

 

Zdroj: Nadácia TV JOJ

Floorball SK LIGA dokazuje na každom jednom zápase, že medzi žiakmi sa nájdu aj mnohé nádejné forbalové talenty. Takým je napríklad aj Marián Kedzuch zo ZŠ Spišské Bystré. Jeho najväčším vzorom je práve Martin Joščák. „Florbal je moje hobby, hrávam ho aj mimo telesnej, chodievame si len tak s kamošmi zahrať v nedeľu. A keď nehrám florbal, tak hrám futbal,“ povedal Marián.

Zdroj: Nadácia TV JOJ

Zistrih videí najlepších gólov a gólových šancí nájdete tu: http://sk.sport.video/skfloorballliga//video/floorball/sk-floorball-liga/pre%C5%A1ovsk%C3%BD-kraj/diev%C4%8Dat%C3%A1/25-04-2018/ve%C4%BEk%C3%BD-%C5%A1ari%C5%A1---z%C5%A1-spi%C5%A1sk%C3%A9-bystr%C3%A9---z%C5%A1/471-chance*-0:0-spi%C5%A1sk%C3%A9-bystr%C3%A9---z%C5%A1-a-0

Zdroj: Nadácia TV JOJ