Výhercovia krasjkého turnaja floorball SK LIGA V Košickom kraji

Skvelý krajský turnaj floorball SK LIGY v Košiciach má víťazov!

Pohár Lukáša Řezaninu má svojich majiteľov. V Košickom kraji si postup do celonárodného finále vybojovali dievčatá zo Základnej školy Staničná Košice a chlapci zo Základnej školy T. Moussona Michalovce.

Krajský turnaj v Košickom kraji bol pre žiakov dňom plným zážitkov. Okrem parádnych zápasov si decká užili autogramiádu reprezentanta Slovenska Lukáša Řezaninu. Víťazi si z jeho rúk prevzali pohár a diplomy. „Dnes som tu videl veľa talentov, deti hrali perfektne. Keď budú na sebe makať a budú počúvať čo im tréneri radia, môžu to dotiahnuť poriadne ďaleko a zažiť s florbalom skvelé veci, nájsť si kopec priateľov. Florbal vytvára akoby druhú rodinu,“ odkazuje žiakom Lukáš.

Zdroj: Nadácia TV JOJ

To, že žiaci so svojimi učiteľmi a trénermi trávia veľa času potvrdzuje aj organizátor košického krajského turnaja Martin Kopejtko. „Tréner je zároveň aj motivátorom pre každý šport. Keď sa dieťa chce venovať športu na vyššej úrovni, je to práve telocvikár, na ktorom záleží aký bude mať dieťa vzťah k športu. Keď deti trénujú štyri – päťkrát do týždňa, sme my tréneri s nimi pomaly viac ako rodičia,“ vysvetľuje Kopejtko.

Zdroj: Nadácia TV JOJ

Vďaka floorball SK LIGE sa k tomuto športu dostávajú aj deti, ktoré by ho inak vyskúšať nemohli. „Na tejto súťaži je najlepšie, že sa zameriava práve na žiakov zo základných škôl, medzi ktorými môže objaviť talenty. Liga takto robí veľkú službu klubom pretože vychováva športovcov od mladého veku,“ hovorí Kopejtko.

Zdroj: Nadácia TV JOJ