Krajský turnaj floorball SK LIGY v Banskobystrickom kraji

Na krajskom šampionáte floorball SK LIGA v Banskobystrickom kraji kraľovali dievčatá zo Zvolena a chlapci z obce Selce!

Na historicky prvom krajskom šampionáte sa vo Fiľakove stretli dva domáce tímy zo ZŠ Farská Lúka so svojimi vyzývateľmi, ktorí pricestovali na organizačne skvele pripravený turnaj.

Hneď v úvode spôsobil rozruch a nadšenie príchod slovenského reprezentanta Tomáša Regulyho, ktorý bol na autogramiáde zaslúženým stredobodom pozornosti žiakov, ale aj učiteľov. "Veľmi sa teším z toho, ako florbal napreduje v Banskobystrickom kraji a som rád, že je taký populárny už na základných školách. Byť vo finále krajského turnaje je česť a výsada a preto oceňujem športovú snahu žiakov i dobrú prácu učiteľov" povedal krátko pred prvým zápasom Tomáš Reguly.

Autogramiáda Tomáša Regulyho na krajskom turnaji floorball SK LIGY vo Fiľakove Autogramiáda Tomáša Regulyho na krajskom turnaji floorball SK LIGY vo Fiľakove Zdroj: ZŠ sv. D. Savia, Zvolen

V zápase dievčat ZŠ Farská lúka z Fiľakova vs. ZŠ sv. Dominika Savia zo Zvolena do zápasu skvelým spôsobom vstúpili práve žiačky zo Zvolena a diktovali nielen tempo hry, ale aj vývoj, akým sa bude uberať výsledok. Dievčatá zo Zvolena napokon zdolali súperky z Fiľakova pomerom 9:3!

V kategórii chlapcov sa proti sebe postavili domáci žiaci zo ZŠ Farská lúka a ZŠ Selce. Veľmi svižný, dynamický zápas uchopili do rúk práve hostia a podobne ako vy kategórii dievčat v ňom padlo až 12 gólov! Vďaka výsledku 9:3 dvíhali po zápase nad hlavu Pohár Tomáša Regulyho hosti zo ZŠ Selce.

Pohár Tomáša Regulyho Pohár Tomáša Regulyho Zdroj: ZŠ sv. D. Savia, Zvolen

"Poznáme víťazov ďalšieho krajského šampionátu floorball SK LIGA, tešíme sa na ich štart na celoslovenskom finále našej súťaže. Môžem potvrdiť, že rast florbalu na školách, ktorý spomínal Tomáš Reguly, je v banskobystrickom kraji fenomenálny. Do budúceho ročníka súťaže sa nám prihlásilo až 6x viac základných škôl ako v tomto roku. To je tá najlepšia spätná väzba pre nás, organizátorov projektu" dodal Ľuboš Sarnovský, generálny manažér floorball SK LIGA.

Organizácia turnaja a evidencia štatistík je s podporou aplikácie Rufus. 
www.rufus.team