floorball SK LIGA - Trenčiansky kraj

Finálová šestnástka je známa: V Trenčianskom kraji floorball SK LIGY zvíťazili dievčatá z Partizánskeho a chlapci z Pruského!

Víťazmi krajského turnaja floorball SK LIGA v Trenčianskom kraji o Pohár Juraja Matejku sa stali dievčatá z osemročného gymnázia v Partizánskom a chlapci zo ZŠ H. Gavloviča v Pruskom. O držiteľoch trofeje však rozhodovali až napínavé záverečné zápasy.

Ešte pred nimi však na ihrisko vstúpil legendárny slovenský florbalista Juraj Matejka, ktorý zožal obrovský potlesk žiakov, rodičov i učiteľov. Veľmi srdečne pozdravil najlepšie tímy, ktoré sa prebojovali až na krajský turnaj a zaspomínal si na to, ako a kedy začínal s florbalom práve on: "Mal som vtedy 17 rokov, bol som klasický hokejista a po prvý krát som si len tak zahral florbal hneď proti najlepším ruským hokejistom - v momente, keď proti nám nastúpil Ilja Kovaľčuk, otočil skóre z 0:4 na 6 a boli sme vybavení." Potom sa už Juraj venoval autogramiáde, z ktorej sme ho museli doslova vyslobodiť, pretože ho v Trenčíne už čakali jeho mladší zverenci z AS Trenčín, ktorí hrali dôležitý turnaj.

Zdroj: Lukáš Daňo

Späť k dianiu na ihrisku. V oboch kategóriách, teda dievčatá i chlapci, boli považované tímy zo ZŠ H. Gavloviča z Pruského za najvážnejších favoritov na prvé miesto. S tým však nesúhlasili dievčatá z 8-ročného gymnázia v Partizánskom, ktoré v rozhodujúcom a vari najkvalitnejšom dievčenskom zápase dňa, predviedli efektívnejšiu streľbu na bránu. Žiačky z Partizánskeho herne ťažili najmä zo skúseností a talentu 2-3 kľúčových hráčok tímu a zo skvelej forme brankárky. Dámy z Pruského pálili často a hrali výborne kombinačne, ale nevychádzali im koncovky. To sa odzrkadlilo na konečnom výsledku zápasu 6:2 práve v prospech Partizánskeho. Žiačky zo ZŠ sv. Augustína z Považskej Bystrice žiaľ tentoraz na súperky nestačili a v oboch dueloch prehrali zhodne 0:7, no veríme, že sa tam formuje veľmi perspektívny tím, veď napokon na krajský turnaj pricestovali ako víťazky kvalifikačnej skupiny.

Víťazky krajského turnaja v Trenčianskom kraji - Dievčatá z 8-ročného gymnázia v Partizánskom Víťazky krajského turnaja v Trenčianskom kraji - Dievčatá z 8-ročného gymnázia v Partizánskom Zdroj: Lukáš Daňo

Medzi chlapcami sa hral "veľký", dynamický florbal, s obrovským nasadením a viacerí hráči potešili divákov svojou hernou vyspelosťou. Tím ZŠ Stred z Považskej Bystrice do turnaja síce vstúpil excelentne, keď rozdrvil ambície chlapcov z 8-ročného gymnázia v Partizánskom jednoznačným výsledkom 8:1, ale potom sa karta obrátila a Považskú Bystricu čakal tím zo ZŠ H. Gavloviča v Pruskom, ktorý zápas nepustil z ruky, mal navrch fyzicky i kombinačne a ak by sa zápas neskončil po 30 minútach, skóre 13:3 by utešene narastalo.

"Víťazom gratulujeme, ale oceňujeme výkony všetkých tímov, pretože bola radosť sledovať ich zápasy i to, ako dokážu tímovo spolupracovať, či akým úžasným spôsobom sa o "slovo" medzi florbalistami hlásia dievčatá, ktoré predviedli veľmi slušnú hru", uviedol po skončení turnaja Ľuboš Sarnovský, generálny manažér floorball SK LIGA.

Organizácia turnaja a evidencia štatistík je s podporou aplikácie Rufus. 
www.rufus.team