Máme za sebou úvodný ročník najlepšej školskej súťaže. Vyvrcholil veľkolepým trojdňovým turnajom, ktorý bol súčasťou najväčšieho florbalového podujatia na Slovensku – Slovak Floorball Cup. O víťazoch rozhodovali napínavé zápasy a góly doslova v posledných sekundách.

Školy, ktoré sa zapojili do prvého ročníka floorball SK LIGY si záver prázdnin okorenili poriadnou dávkou športových zážitkov. Najlepší z najlepších sa ukázali počas finálových zápasov. Tímy boli mimoriadne vyrovnané, napätie v športových halách sa dalo krájať. O víťazovi chlapčenskej kategórie dokonca rozhodlo až predĺženie. Po troch dňoch florbalového kolotoča sme spoznali absolútnych víťazov.

V kategórii dievčat sa na treťom mieste umiestnili žiačky z 8-ročného gymnázia v Partizánskom. Strieborné medaile si domov odniesli dievčatá zo Základnej školy G. Bethlena v Nových Zámkoch a zlatú trofej nad hlavy zdvihli žiačky zo Základnej školy sv. Dominika Savia zo Zvolena. Najšikovnejšou hráčkou sa stala Barbora Turanská zo Zvolena. Štatistiky dievčat nájdete na https://www.slovakfloorballcup.sk/statistiky?category=18.

Strieborné dievčatá zo ZŠ G. Bethlena Nové Zámky a so zlatými medailami dievčatá zo ZŠ sv. D. Savia Zvolen. Strieborné dievčatá zo ZŠ G. Bethlena Nové Zámky a so zlatými medailami dievčatá zo ZŠ sv. D. Savia Zvolen. Zdroj: Michal Tarabik

V chlapčenskej kategórii si bronz vybojovali žiaci zo Základnej školy Fatranská Nitra. V boji o prvú a druhú priečku rozhodlo až predĺženie. Strieborní boli nakoniec chlapci zo Základnej školy Svrčinovec a zlaté medaile svietili na hrudi žiakov zo Základnej školy T. Moussona Michalovce. Najlepším hráčom na turnaji sa stal Maroš Sokirka z Michaloviec. Štatistiky chlapcov nájdete na https://www.slovakfloorballcup.sk/statistiky?category=17.

Okrem vzájomných zápasov si deti mohli užiť aj prvotriedne florbalové momenty. Vďaka našim partnerom z florbal4u.com sa totiž finále floorball SK LIGY mohlo konať počas najväčšieho florbalového podujatia Slovak Floorball Cup. „Potenciál každého športu začína u tých najmenších a konkrétny šport treba rozvíjať v najmladších kategóriách, preto sme pod seba vzali aj organizáciu finále floorball SK LIGY,“ vysvetlil Roman Cibik, organizátor Slovak Floorball Cupu.

Na prvom mieste skončili chlapci zo ZŠ T. Moussona Michalovce a strieborní sú chlapci zo ZŠ Svrčinovec. Na prvom mieste skončili chlapci zo ZŠ T. Moussona Michalovce a strieborní sú chlapci zo ZŠ Svrčinovec. Zdroj: Michal Tarabik

Nadácia TV JOJ, ktorá je organizátorom floorball SK LIGY, už dlhé roky podporuje rozvoj športu a motivuje mladých športovcov. „Žiakom zapojeným v našej súťaži sme chceli dopriať atmosféru veľkého turnaja a takto ich motivovať, aby na sebe pracovali ďalej, a aby videli kam to až môžu dotiahnuť,“ povedal správca Nadácie TV JOJ Vladimír Fatika. Vďaka hlavnému partnerovi floorball SK LIGY, spoločnosti ZAREN, sa florbal dostal na základné školy po celom území Slovenska. „Investovať a vložiť niečo do detí je tá najlepšia cesta ako dosiahnuť dobré výsledky, deti sú naša budúcnosť, musíme sa im venovať,“ povedala Kristína Krus zo spoločnosti Zaren. Najlepšie momenty zo zápasov, gólové šance a góly nájdete na http://sk.sport.video/skfloorballliga.