SZFB prevzal záštitu nad projektom floorball SK LIGA

Floorball SK LIGA získala záštitu Slovenského zväzu florbalu

Najlepšia školská florbalová súťaž pre základné a stredné školy floorball SK LIGA získala cennú záštitu Slovenského zväzu florbalu. Florbal sa na školách teší mimoriadnej popularite o čom svedčí aj 100 000 hrajúcich žiakov v našej súťaži.

Základné a stredné školy po celom Slovensku už druhý rok žijú florbalom. Viac ako 100 000 žiakov hrá súťaž Nadácie TV JOJ floorball SK LIGA. Podmienkou prijatia do súťaže bolo aby každá škola nastúpila s tímom chlapcov aj s tímom dievčat. Tímy hrajú okresné kvalifikácie, víťazi postupujú na krajské finále a nakoniec si sily zmerajú najlepší s najlepšími v celoslovenskom finále.

Projekt floorball SK LIGA sa však neteší len popularite medzi žiakmi. Svoj celospoločenský význam obhajuje aj získavaním cenných záštit, ktoré dodávajú súťaži vážnosť a sú garanciou odbornosti. Druhý ročník fllorball SK LIGY získal cennú záštitu Slovenského zväzu florbalu. 

Generálny manažér floorball SK LIGA Ľuboš Sarnovský a športový riaditeľ Martin Kopejtko preberajú záštitu od prezidenta Slovenského zväzu florbalu Ota Divindkého Generálny manažér floorball SK LIGA Ľuboš Sarnovský a športový riaditeľ Martin Kopejtko preberajú záštitu od prezidenta Slovenského zväzu florbalu Ota Divinského Zdroj: Nadácia TV JOJ

„Podporou Slovenského zväzu florbalu v podobe záštity nad celonárodným projektom Nadácie TV JOJ, floorball SK LIGA sa otvárajú nové možnosti participácie, podpory a spolupráce na rozvoji tohto stále mladého, ale dynamicky sa rozvíjajúceho športu. Osobne si myslím, že pri takýchto veľkolepých projektoch nie je rozhodujúca rýchlosť a dĺžka krokov akými sa ho darí presadiť, ale to, že smerujú vždy vpred. Získanie záštity Ministerstva obrany, Ministerstva školstva a napokon aj Slovenského zväzu florbalu sú určite krokmi vpred, smerujúce k rozvoju a podpore florbalovej mládeže na Slovensku, ktorá miluje florbal,“ povedal Martin Kopejtko, športový riaditeľ floorball SK LIGA.  

Zdroj: Nadácia TV JOJ

Vstup Slovenského zväzu florbalu do celonárodného projektu floorball SK LIGA spolu s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a Ministerstvom obrany SR je nielen významným ocenením Nadácie TV JOJ, ale tiež potvrdením celospoločenského významu tohto konceptu. Vytvárame obrovskú a zmysluplnú synergiu. Popularizujeme šport a pozitívny vzťah k nemu, nech už je na akejkoľvek amatérskej, či profesionálnej úrovni. Šport prináša radosť a tímy učí spolupracovať. Tú radosť však prináša nielen chlapcom, rovnako sa z gólov dokážu tešiť aj dievčatá. A to nehovorím o rodičoch. A preto s dievčatami rátame viac, ako ktokoľvek doteraz deklaroval v akomkoľvek inom športe. Aj preto základné školy hrajú floorball SK LIGA vždy s dvoma tímami - družstvom dievčat a družstvom chlapcov," povedal Ľuboš Sarnovský, generálny manažér floorball SK LIGA.