Kvalifikačný dievčenský zápas floorball SK LIGA v Prešove

Dievčatá z Prešova ukázali skvelú formu: Poznáme postupujúci tím na krajský šampionát

Hoci sa Prešov považuje za mesto špičkovej hádzanej a nedávno ešte aj futbalu, či hokeja, dnes tieto historické prívlastky prepisujú tí najmladší obyvatelia - žiaci a žiačky základných škôl. Prešov práve zaznamenáva najväčší florbalový progres na Slovensku!

V týchto dňoch žije Prešov florbalom! V najlepšej florbalovej súťaži Nadácie TV JOJ floorball SK LIGA bojujú tímy zo základných škôl v Prešove a blízkom okolí o postup na krajský šampionát. Prešovské školy prejavili skutočne mimoriadny záujem! Do súťaže sa prihlásilo rekordných 24 družstiev dievčat a chlapcov a ďalších 8 tímov súťaží v blízkom okolí Prešova!

Zdroj: Viktor Zamborský

Na ZŠ Važecká sa preto prišli okrem domácich žiačok predstaviť aj dievčenské tímy zo ZŠ Sibírska, ZŠ Šrobárova a ZŠ Májového námestia, aby sme v už druhom - odvetnom turnaji spoznali víťaza tejto kvalifikačnej skupiny. A my sme si tieto zápasy nenechali ujsť a na vlastné oči sme sa presvedčili v akej skvelej forme dievčatá sú! 

ZŠ Sibírska - ZŠ Májové námestie 2:7
ZŠ Šrobárova - ZŠ Važecká 1:6
ZŠ Važecká - ZŠ Sibírska 5:0
ZŠ Májové námestie - ZŠ Šrobárova 4:1
ZŠ Sibírska - ZŠ Šrobárova 1:2
ZŠ Važecká - ZŠ Májové námestie 3:2

Gratulujeme dievčenskému tímu zo ZŠ Važecká k postupu na krajský šampionát. A ostatným školám držíme palce v ďalšom ročníku súťaže, pretože aj ony predviedli skvelé výkony.

Dievčenský tím zo ZŠ Važecká postúpil na krajský šampionát Dievčenský tím zo ZŠ Važecká postúpil na krajský šampionát Zdroj: Viktor Zamborský

Čo možno o súťaži floorball SK LIGA neviete?
Táto celonárodná súťaž je unikátna v tom, že za účasť v nej školy neplatia žiadne štartovné, ale súťažia v nej vždy s dvoma tímami - s chlapcami aj s dievčatami. A to je správna motivácia pre školy a pre rozvoj akéhokoľvek športu. Aj vďaka tomu sa florbal stáva najpopulárnejším školským tímovým športom, ktorý na Slovensku hráva už viac ako 100.000 žiakov základných a stredných škôl. Aj preto projektu floorball SK LIGA udelili záštitu nielen Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a Ministerstvo obrany SR, ale najnovšie aj Slovenský zväz florbalu.

Zdroj: Viktor Zamborský

Organizácia turnaja a evidencia štatistík je s podporou aplikácie Rufus. 
www.rufus.team