IMG_0875a

V Trenčianskom kraji zabojovali o finále základné aj stredné školy

Partizánske, 21.3.2019 – V Trenčianskom kraji má florbal silnú základňu. Svedčí o tom aj množstvo prihlásených škôl do súťaže floorball SK LIGA. Krajské turnaje sa totiž odohrali aj v kategóriách žiačok a žiakov základných škôl, aj v kategóriách dievčat a chlapcov zo stredných škôl.

Partizánske sa na dva dni pre základné školy premenilo na mesto florbalu. V mestskej športovej hale sa na krajskom turnaji dievčat a chlapcov stretlo 16 tímov žiakov. Počas dvoch dní sme mohli sledovať napínavé zápasy, profesionálne zákroky, proste florbal na najvyššej úrovni. V kategórii „Základné školy – dievčatá“ si postup na finále vybojovali žiačky zo ZŠ Malinovského, Partizánske. V chlapčenskej kategórii rozhodla až rýchla smrť po vyrovnaných samostatných nájazdoch. Z výhry sa nakoniec tešili žiaci zo Základnej školy s Materskou školou Centrum, Dubnica nad Váhom.

V trenčianskom kraji sa do floorball SK LIGA zapojili aj stredné školy. Tie odohrali svoj krajský turnaj ešte v decembri v Trenčíne. Bol totiž súčasťou podujatia TSK Florbalki SK Cup. Do celoslovenského finále floorball SK LIGA z neho postúpili žiačky z Obchodnej akadémie M. Hodžu, Trenčín a žiaci z Gymnázia, Partizánske. „V Trenčianskom kraji má florbal silné zastúpenie medzi športmi na školách, čo sa odráža na kvalite zápasov, ktoré sme mohli na krajských turnajoch základných a stredných škôl sledovať. Veríme, že v ďalšom ročníku sa nám práve s Trenčianskom kraji podarí osloviť ešte väčšie množstvo škôl. Výraznú zásluhu na tom má nielen Trenčiansky samosprávny kraj ale aj Mesto Partizánske, ktoré sa podpore florbalu venuje, čo si veľmi vážime,“ povedala hovorkyňa Nadácie TV JOJ Natália Báreková.