2020-FSKL-tatralandia_header-nadacia

A je to tu! Nový ročník floorball SK LIGA sa práve začína

Nová sezóna najväčšej florbalej súťaže na základných školách odštartovala. Školy majú pred sebou cestu, na ktorej konci si môžu užiť fantastické finále v Tatralandii.

Tretí ročník floorball SK LIGA sa teší obľube medzi žiakmi aj učiteľmi. Práve teraz sa zapojené školy zoznamujú so svojimi súpermi v kvalifikačných skupinách. Cez tie sa môžu prebojovať na krajský turnaj a následne na celoslovenské finále a získať titul majstra. Štart všetkých škôl v súťaži je bezplatný, jedinou podmienkou je, že musia odohrať kvalifikačné kolá s tímom chlapcov aj tímom dievčat.

Do aktuálneho ročníka súťaže sa zapojilo 166 škôl, čiže o finále v Tatralandii zabojuje vyše 330 tímov. Oproti minulému roku sme zaznamenali viac ako 20% nárast prihlásených škôl, čo je fantastický výsledok,“ vysvetlil Martin Konarský, športový riaditeľ floorball SK LIGA. „Zo štatistík vyplýva, že aktívne hrá našu súťaž na školách viac ako 5 000 žiakov, ktorí sú súčasťou tímov, ktoré reprezentujú školu. Vrámci florbalových krúžkov a prípravných tréningov však toto číslo môže byť násobne vyššie. Veľmi nás tento záujem teší a dáva nám energiu na to, aby sme floorball SK LIGU budovali a zdokonaľovali,“ doplnila Natália Báreková, hovorkyňa Nadácie TV JOJ.

Kvalifikačné skupiny sa hrajú na školách od 4.11. v dvoch kolách. Rozdelenie hracích skupín nájdete TU

Výsledky zápasov je potrebné, ako vždy, zapísať do aplikácie #RUFUS. Vďaka tomuto systému môžeme online a rýchlo vyhodnotiť najlepších strelcov, nahrávačov, či najúspešnejšie tímy. Iný spôsob, ako zápis cez aplikáciu, nie je možný. Na uľahčenie zapisovania sme pre vás pripravili mobilnú aplikáciu, cez ktorú môžete zadávať výsledky online. Táto aplikácia sa výborne osvedčila počas minuloročných krajských turnajov a celoštátneho finále. Pred každým turnajom si nezabudnite skontrolovať súpisky hráčov a nominácie na jednotlivé zápasy. Aplikáciu si môžete zadarmo stiahnuť v Google Play alebo App Store.

Ak chcete vedieť všetky novinky ako prví, sledujte náš Facebook. Držíme palce a prajeme veľa športového šťastia.