ZA1

Prví postupujúci na celoslovenské finále floorball SK LIGY sú známi

Finálová šestnástka chlapcov a dievčat, ktorá si užije fantastické dva dni v Tatralandii sa už pomaly začína kryštalizovať. Po prvých krajských turnajoch poznáme tri tímy dievčat a chlapcov z Trenčianskeho, Žilinského a Bratislavského kraja, ktoré v máji zabojujú o titul Majstra Slovenska.

Tretí ročník floorball SK LIGY je v plnom prúde. Takmer 5500 hráčov zo základných škôl na celom Slovensku má za sebou okresné kvalifikačné skupiny, cez ktoré sa prebojovali na krajské turnaje. Prvú tri kraje už poznajú aj svojich víťazov, ktorí postúpili na celoslovenské finále. „V treťom ročníku floorball SK LIGY máme veľa nováčikov, ale aj silné tímy, ktoré s nami hrajú súťaž už tretí rok. Sledujeme veľmi pekné, vyrovnané zápasy. Teší nás, že žiaci majú z našej súťaže radosť, že ich učíme hrať fair play. Vďaka aplikácii RUFUS sú všetky výsledky počas zápasov na krajských turnajoch okamžite online, vďaka čomu je celá súťaž transparentná,“ povedal Martin Konarský, športový riaditeľ floorball SK LIGA.

Trenčiansky krajský turnaj sme vďaka podpore Mesta Púchov v klubu MŠK Púchov a FBK Púchov odohrali 28. januára v Mestskej športovej hale v Púchove. Po mimoriadne vyrovnaných súbojoch najmä v chlapčenskej kategórií, pri ktorých rozhodovali až samostatné nájazdy nakoniec do celoslovenského finále postúpili dievčatá zo ZŠ Janka Palu z Nemšovej a chlapci zo ZŠ Komenského z Púchova. Medaile a poháre víťazom odovzdala primátorka Mesta Púchov Katarína Heneková.

Primátorka Mesta Púchov Katarína Heneková odovzdáva víťazovi pohár Zdroj: Tomáš Somr

Druhý krajský turnaj Žilinského kraja sa hral v Tvrdošíne. Vďaka finančnej podpore Mesta Tvrdošín a organizácii klubu FBK Tvrdošín sme boli svedkami skvelých zápasov. V dievčenskej kategórií sa na prvom mieste umiestnili hráčky zo ZŠ Clementisová, Kysucké Nové Mesto a v chlapčenskej kategórií si prvenstvo vybojovali žiaci zo ZŠ Janka Matušku, Dolný Kubín. Aj v Tvrdošíne prišiel hráčov podporiť primátor Ivan Šaško.

Primátor Tvrdošína Ivan Šaško dekoruje víťazov Zdroj: Tomáš Somr

Prvý raz sa tento rok odohral za pomoci organizátorského klubu Tsunami Záhorská Bystrica aj samostatný krajský turnaj Bratislavského kraja. Vyššia účasť škôl v súťaži a motivácia zabojovať o finále v Tatralandii urobila svoje a v Multifunkčnej športovej hale v Záhorskej Bystrici nechýbali emócie, napätie aj adrenalín. Po náročných a vyrovnaných súbojoch nakoniec prvé miesto obhájil aj minuloročný postupujúci tím chlapcov zo ZŠ Matky Alexie, Bratislava. V dievčenskej kategórií tento rok zabojovali hráčky zo ZŠ Vajanského, Modra. Víťazov prišiel dekorovať starosta Mestskej časti Bratislava – Záhorská Bystrica Jozef Krúpa.

Starosta Mestskej časti Bratislava - Záhorská Bystrica odovzdal poháre a medaile víťazom Bratislavského krajského turnaja floorball SK LIGA Zdroj: Maroš Ďatko

„Vďaka finančnej podpore miest a obcí na celom Slovensku sa nám podarilo tento rok pre hráčov našej ligy pripraviť skvelé krajské turnaje vo veľkých mestských halách. Vďaka organizátorským klubom sa naša súťaž každým rokom posúva na vyššiu a vyššiu úroveň. Ďakujem všetkým primátorom a starostom, ktorí sa rozhodli náš projekt podporiť. Žiaci tento rok dokonca bojujú o úžasné finále v Tatralandii, kde okrem ubytovania, stravy a skvelých zápasov majú bezplatný vstup do aquaparku a veľmi pekný sprievodný program, ktorý pripravujeme v spolupráci s Mestom Liptovský Mikuláš. Myslím, že sa všetci máme na čo tešiť,“ povedala manažérka floorball SK LIGY Natália Báreková.

Sledujte nás na Facebooku Floorball SK LIGA, nájdete tam všetky informácie aj fotky z turnajov.