skliga

AKO ĎALEJ S SK LIGOU?

 Všetci sme v napätí čakali na štvrtú fázu uvoľňovania opatrení súvisiacich s korona vírusom. Dočkali sme sa. Žiaci prvého stupňa môžu nastúpiť do škôl, škôlkari sa vracajú medzi kamarátov, život sa pomaly vracia do normálu. Floorball SK LIGA však musí ešte chvíľu počkať.
Žiaci druhého stupňa základných škôl, pre ktorých našu súťaž organizujeme sa do škôl v júni nevrátia. Kontaktné športy v halách ešte stále nedostali zelenú. Športové podujatia a športové súťaže sa organizovať neodporúčajú. V halách a telocvičniach sa nemôžu používať šatne.
 
V aktuálnom ročníku sme nestihli dohrať tri krajské turnaje a fantastické finále v Tatralandii sme už v týchto dňoch mali mať tiež za sebou. Nakoľko naše krajské turnaje si používanie šatní vyžadujú, tiež sa pri nich miešajú žiaci z rôznych škôl vrámci celého kraja, ktorí musia na turnaj docestovať, a pri všetkých máme nad sto žiakov, chceme byť naďalej zodpovední. Hoci si to mnohí želáte, zvyšné krajské turnaje nedohráme ani v lete.
 
Máme však záväzky voči partnerom, myslíme na tých, ktorí svoje krajské turnaje hrali a zaslúžia si adekvátnu odmenu a vieme aj o vás ostatných, ktorí veľmi túžite našu školskú ligu dohrať. Preto sme sa v organizačnom tíme floorball SK LIGY dohodli, že ak to situácia dovolí, zvyšné krajské turnaje dohráme v septembri a októbri. Finále by sme potom odohrali na konci októbra. Od novembra by sme začali hrať nový ročník ligy. V súčasnosti začíname opäť komunikáciu s mestami a klubmi a doťahujeme všetky detaily, aby sme nielen aktuálny ročník ligy dohrali, ale aj starostlivo naplánovali nový.
 
Veríme, že sa v septembri opäť všetci vidíme s florbalkami na hracích plochách.
 
Dovtedy vám prajeme veľa zdravia a krásne leto.
Natália Báreková
Manažérka floorball SK LIGY