DSC03206

Krajské turnaje najlepšej školskej florbalovej ligy poznajú svojich víťazov

Poznáme všetkých 8 tímov základných škôl v kategórií chlapcov aj dievčat, ktoré si vybojovali postup na celoslovenské finále. To budeme hrať v Liptov Aréne v areáli Tatralandie. Každý jeden hráč, ktorý na krajskom turnaji reprezentovali svoju školu sa okrem skvelého finálového turnaja môže tešiť aj na nekonečnú zábavu v aquaparku a skvelý program v meste Liptovský Mikuláš.

Krajské turnaje floorball SK LIGY už mali byť dávno za nami v tejto chvíli sa školské tímy mali prihlasovať do nového ročníka súťaže. Korona vírus však rozhodol za nás. V minulom školskom roku sme stihli odohrať 5 z 8 krajských turnajov kým nezavreli školy kvôli epidémií. "Ako jeden z mála organizátorov sme ročník 2019/2020 neukončili nedohratý. Rozhodli sme sa, že počkáme, kým sa epidemiologická situácia zlepší a súťaž dohráme. Myslíme si totiž, že žiaci, ktorí stihli turnaje odohrať majú na svoju výhru právo a tí, ktorí nestihli o finálový turnaj v Tatralandii zabojovať by mali túto šancu dostať," vysvetlila manažérka floorball SK LIGA Natália Konečná Báreková. V lete sme teda pokračovali v rokovaniach s mestami a klubmi a na nový školský rok sme pripravili podmienky na odohranie zvyšných krajských turnajov. Tie sa nám podarilo ukončiť ešte pred vyhlásením núdzového stavu a pred zákazom organizovania hromadných podujatí. Poznáme teda všetkých 8 tímov, ktoré zabojujú o titul majstra Slovenska.   

Krajské turnaje sme odohrali s dodržaním všetkých nariadených opatrení. Pred vstupom do haly sme merali teplotu a dezinfikovali ruky. Do haly mali vstup povolený len žiaci a učitelia z tímov. Okrem aktívne hrajúcich žiakov na ploche sa po hale všetci účastníci, hráči, tréneri aj organizátori pohybovali v rúškach.  Každému tímu sme zabezpečili balenú vodu a školský obed v najbližšej škole pri hale sme nahradili balenými bagetami, ktoré každý účastník zjedol mimo haly. Žiaci a učitelia, ktorí práve nehrali sa zdržiavali vonku. Z programu krajského turnaja sme vynechali veľkolepé otvorenie.

​Víťazmi krajského turnaja Trnavského kraja sa v kategórií chlapcov sa stali žiaci zo ZŠ Nám. SUT Trnava. V kategórií dievčat si víťazstvo vybojovali žiačky zo ZŠ Štefánikova Galanta. Oba tímy si celoslovenské finále v našej súťaži zahrajú prvýkrát. 

Po dvojdňovom turnaji v Sabinove sme spoznali aj najlepšie tímy z Prešovského a Košického kraja. "Sme veľmi vďační všetkým účastníkom krajského turnaja za to, že dodržiavali opatrenia, hrali veľmi disciplinovane a aj napriek obmedzeniam sme si mohli spoločne užiť parádne športové výkony. Ďakujeme spoluorganizátorovi, klubu FBC Predator Sabinov a pánovi primátorovi Michalovi Repaskému za podporu floorball SK LIGY," uviedol Stanislav Štefánik, manažér floorball SK LIGY. Na celoslovenské finále postupujú: 
Prešovský kraj chlapci: ZŠ Komenského, Sabinov
Prešovský kraj dievčatá: SZČ DSA Mukačevská, Prešov
Košický kraj chlapci: ZŠ Školská, Michalovce
Košický kraj dievčatá: ZŠ T. J. Moussona, Michalovce

Výsledky zo zápasov na turnaji boli okamžite online vďaka aplikácii RUFUS, ktorá zabezpečuje transparentný priebeh našej súťaže, spravuje športovú časť ligy a vďaka ktorej je organizácia turnajov prehľadná. 

Fantastické celoslovenské finále sa bude hrať v Tatralandii hneď akonáhle to epidemiologická situácia umožní. Za školské tímy môžu na turnaj nastúpiť aj minuloroční deviataci, ktorí reprezentovali školu na krajských turnajoch. Okrem ubytovania, celodennej stravy a vstupu do aquaparku sme so spoluorganizátorom Mestom Liptovský Mikuláš pripravili atraktívny program v meste. Už teraz sa tešíme ako si spoločne užijeme dva dni plné športu, emócií, radosti a zábavy. Rovnako sa tešíme aj na nový ročník, ktorý starostlivo pripravujeme s viacerými skvelými novinkami. Prihlasovanie spustíme hneď ako sa situácia s Covid 19 zlepší.

Všetky podrobné informácie ohľadom finálového turnaja a spustenia nového ročníka, v ktorom pripravujeme viacero atraktívnych zmien dostanete mailom a nájdete ich na webe skliga.sk, nadacia.joj.sk alebo na Facebooku floorball SK LIGA, kde nájdete aj fotky zo všetkých turnajov.