turnaj-FSKL_web-nadacia (1)

Florbalový turnaj floorball SK LIGA v Tatralandii

Po dvojročnej kovidovej prestávke sa najväčšia florbalová súťaž pre žiakov základných škôl vracia. A hneď veľkolepo s množstvom prekvapení.

Florbalový turnaj floorball SK LIGA v Tatralandii je nadviazaním na prerušený ročník spred dvoch rokov, kedy sme tesne pred bránami finálového turnaja ročník nedohrali. Zapojeným žiakom sme však sľúbili výnimočné zážitky, preto teraz keď sa opatrenia konečne uvoľnili, môžeme splniť to, čo sme sľúbili.

Florbalový turnaj V Tatralandii je rozdelený na dva dni, prvý deň hrajú chlapci, druhý deň je určený pre dievčenskú kategórii. Obe kategórie však prichádzajú deň vopred, Nadácia TV JOJ im hradí ubytovanie, komplet stravu a vstupy do aquaparku Tatralandia. Žiaci teda okrem športových zápasov zžijú aj výnimočné zážitky.

Počas oboch dní máme špeciálny tím Special Olympics, mentálne znevýhodnených hráčov, ktorí sú integrovaní do štandardného turnaja. Žiaci zo Spojenej školy v Bytči sú víťazmi Majstrovstiev Slovenska Špeciálnych olympiád vo florbale a zahrajú si proti „zdravým deťom“. Týmto chceme odbúrať predsudky a bariéry, spájať športom a prihlásiť sa k inklúzií žiakov s autizmom, Downovým syndrómom alebo iným mentálnym postihnutím.

Okrem toho sa výrazne do turnaja zapojila aj TV JOJ. Oba dni máme plánovanú autogramiádu hercov zo seriálu Hranica, ktorí budú s našimi hráčmi oba dni, pôjdu s nimi aj do aquaparku. Očakávame aj príchod pána Kandráča s rodinou, pani Barkolovej a pani Pálfy-Belányiovej, ktorí sa rozhodli turnaj podporiť.

Organizácia turnaja a evidencia štatistík je s podporou aplikácie Rufus - www.rufus.app. Táto aktivita je realizovaná z finančných prostriedkov Ministerstva dopravy a výstavby SR. Podujatie podporilo Mesto Liptovský Mikuláš.