Titulka časopisu floorball SK LIGA

Absolútna novinka: Pripravujeme prvý časopis o florbale

Absolútna novinka: Pripravujeme prvý časopis o florbale

V stánkoch nájdete veľa najrôznejších magazínov o móde, lifestyle aj športe. Ale časopis zameraný len na florbal je výzva, ktorej sme sa chopili my. Už v septembri vyjde nulté číslo mesačníka, v ktorom nájdete množstvo zaujímavostí.

„Športovo-lifestyle časopis floorball SK LIGA je strategické rozhodnutie a odzrkadľuje nielen náš súčasný záujem o tento segment, ale najmä budúci dopyt trhu. V týchto dňoch pripravujeme nulté číslo magazínu, ktoré chceme predstaviť Slovensku. Chceme priniesť to najlepšie z domáceho a svetového florbalu, chceme dať priestor lifestyle témam, pretože my všetci žijeme v dobe zaujímavých trendov, ktoré nás ovplyvňujú, motivujú, obohacujú, či prinášajú radosť. A práve radosť je to kľúčové slovo, ktoré sa spája so vznikom prvého časopisu tohto druhu na Slovensku. Jeho pridanou hodnotou je to, že kúpou každého magazínu každý jeden čitateľ podporí florbal v našej krajine. A preto som rád, že dnes môžeme tento titul tvoriť s inšpiratívnymi ľuďmi, ktorých táto idea nadchla tak ako i mňa osobne,“ povedal na margo nového časopisu Ľuboš Sarnovský, generálny manažér floorball SK LIGA.

V nultom čísle mesačníka nesmú chýbať zaujímavosti zo sveta florbalu. Nájdete v ňom napríklad reportáž z Majstrovstiev sveta žien, ktorú pripravila Martina Janíková. „Fanúšikov postavili na nohy slovenské florbalové reprezentantky, ktoré na domácich majstrovstvách sveta dosiahli historický úspech. Po sympatických výkonoch obsadili skvelé piate miesto,“ vysvetlila Martina. Čo stálo za úspechom zverenkýň Michala Jedličku? Ako zareagovali fanúšikovia na pôsobivé predstavenia a čo pre reprezentantky znamenal svetový šampionát sa dočítate v časopise floorball SK LIGA.

Pozrieme sa však aj na hviezdy svetového florbalu. „V nultom čísle časopisu si môžete prečítať rozhovory so zahraničnými florbalovými hviezdami o ich živote, kariére a rôznych zaujímavostiach z florbalového sveta. Predstavujem tiež florbalové kluby, kde píšem o ich súčasnom fungovaní i histórii,“ povedal nám Adam Zacharda.

Úspechom florbalového tímu často napomáha vodcovská osobnosť v úlohe trénera. „Trenčín aj Košice sú nepochybnými slovenskými baštami florbalovej ligy. Všetko pritom vychádza z poctivej práce nielen priamo na ihrisku, ale aj v radoch trénerov a funkcionárov. Prvoradá je mládež, ale časom treba aj tvrdo spoznať, ako je na tom vyspelejší svet. Martin Kopejtko (čelný predstaviteľ Florka Košice) a Lukáš Matejka (AS Trenčín) nám dovolili do ich práce nahliadnuť, pričom dobre poznajú aj prácu svojho konkurenta a kolegu v jednej osobe,“ opisuje Richard Weinfortner svoj príspevok v časopise. Je tiež autorom titulkového rozhovoru s tvárou súťaže floorball SK LIGA Tomášom Tatarom. „Aj z malej krajiny a malého mesta sa dá zacieliť na veľké výzvy. Rozprávať by vedel Tomáš Tatar, finalista hokejových bojov o Stanley Cup, florbalový nadšenec, ambasádor a nová tvár Floorbal SK LIGY. Vytrvalosť, neustála práca na sebe a cudzí jazyk - to je niekoľko rád, ktoré Tatar mladým florbalistom posiela. Verme, že padnú na úrodnú zem a svoj "Detroit" dosiahne veľa talentov.“ Skvelý rozhovor a ďalšie zaujímavosti už čoskoro v časopise floorball SK LIGA

Zdroj: Nadácia TV JOJ