Výzva Tomáša Tatara

VÝZVA TOMÁŠA TATARA - Exhibičný zápas hviezd NHL proti hviezdam florbalu SR

VÝZVA TOMÁŠA TATARA - Exhibičný zápas hviezd NHL proti hviezdam florbalu SR

Doslova o zápas roka sa postaral svojou športovou výzvou sympatický Tomáš Tatar, ktorý spolu s tímom hviezd NHL vyzval na exhibičný duel najväčšie mužské i ženské hviezdy slovenského florbalu.

Potvrdil tak nielen to, že hokej i florbal majú k sebe blízko, ale predovšetkým ako ambasádor floorball SK LIGA - najväčšieho florbalového projektu na Slovensku, chcel motivovať deti v každom kúte našej krajiny, aby hrali florbal aj oni - dievčatá i chlapci, pretože florbal je jednoducho super! Tomáš to napokon potvrdil týmito slovami: "Florbal ma veľmi baví a je to perfektný doplnkový šport. Myslím, že šport ku mne vždy nejakým spôsobom patril. Pre mňa je tento exhibičný zápas porovnaním šikovnosti s florbalovými hviezdami, ktoré si zaslúžia našu pozornosť. Pracovať s dierkovanou loptičkou je síce niečo úplne iné ako s pukom, oveľa viac skáče. Ale práve pre tú odlišnosť ma to baví."

Spolu s Nadáciou TV JOJ si však Tomáš v tomto zápase pripravil aj jedno veľmi milé prekvapenie. Vďaka spoločnosti innogy a spolu s jej konateľom Mariánom Suchým odovzdal slovenskej mužskej reprezentácii finančnú podporu vo výške 3.000,-EUR, ktorú naši najlepší florbalisti využijú na prípravu pred blížiacimi sa MS 2018 v Prahe. "Sme nesmierne radi, že náš pôvodne školský projekt prináša Slovensku toľko pozitívnych momentov a že dnes môžeme vďaka floorball SK LIGE a jej partnerom podporovať už aj našu mužskú reprezentáciu" nešetril nadšením Martin Kopejtko, športový riaditeľ floorball SK LIGA.

Tím florbalových reprezentantov a tím hokejových hviezd v spoločnom exhibičnom zápase Tím florbalových reprezentantov a tím hokejových hviezd v spoločnom exhibičnom zápase Zdroj: Nadácia TV JOJ

A hoci výsledok v tomto nádhernom exhibičnom zápase nebol vôbec dôležitý, Tomáš Tatar nezabudol oceniť kvalitu súperov: "„Bol to naozaj veľký zápas. Florbaloví reprezentanti sú jednoznačne niekde inde, sám som bol však zvedavý, keď sa zíde hokejová partia, či to súperom aspoň trošku sťažíme. Verím, že sme to zvládli a ľudia sa mali na čo pozerať. To podstatnú sú ale deti, ktorým odkazujem, aby aj oni hrali florbal! Fandím dievčatám a mám veľkú radosť z chlapcov. "

V tíme hokejových hviezd Tomáša Tatara nastúpili Marko Daňo (Winnipeg Jets), Michal Hlinka (aktuálne HC Slovan Bratislava), Marián Hossa (získal Stanley Cup v drese Chicago Blackhawks), Marián Gáborík (Stanley Cup s klubom Los Angeles Kings), Milan Bartovič (2 sezóny v Buffalo Sabres), Mário Blizňák (Vancouver Canucks) a Tomáš Tatar (aktuálne Vegas Golden Knights).

Zdroj: Nadácia TV JOJ

Reprezentačné hviezdy SR sa predstavili v zostave Romana Janegová, Betka Ďuríková, Janka Trošková, Miška Šponiarová, Zuzka Šponiarová, Andrea Šidlová, Karolína Krištofová, Lukáš Řezanina, Martin Joščák, Martin Grlický a Juraj Matejka.

Tento úžasný športový event zakončil Tomáš Tatar po boku Šuhajíkov pri panvici, kde spolu so svojím veľkým kamarátom Juniorom a tými najlepšími kuchármi zo známej televíznej show pripravili divákom čerstvé a šťavnaté burgery.

Zdroj: Nadácia TV JOJ