Floorball SK LIGA 2018/2019

Pravidlá súťaže floorball SK LIGA pre stredné školy

Pravidlá súťaže floorball SK LIGA pre stredné školy

Druhý ročník súťaže floorball SK LIGA je pripravený na spustenie. Súťaž sme tento rok otvorili aj pre prvý stupeň základných škôl a pre veľký záujem aj pre stredné školy. Prinášame vám oficiálne pravidlá súťaže v tejto kategórii.

V kategórii stredných škôl majú pravidlá pár výnimiek. Tímy hrajú okresné zápasy v kvalifikačných skupinách, z ktorých víťazi postupujú na krajské turnaje. Tí najlepší si potom zmerajú sily na celoslovenskom finále.

„V tejto vekovej kategórii súťažia samostatne družstvá študentov a študentiek stredných škôl alebo 8-ročných gymnázií nad 15 rokov, pričom vek hráča k 1.9.2018 je minimálne 15 rokov a viac. Počet členov družstva je ľubovoľný, minimálne však taký, aby bolo družstvo schopné hrať oficiálne zápasy," vysvetľuje zmeny v pravidlách generálny manažér floorball SK LIGY Ľuboš Sarnovský.

Tímy hrajú na štandardných ihriskách rovnakým bodovacím spôsobom ako kategória základných škôl. Výsledky zapisujú učitelia do on-line systému Coach Rufus. Detailné pravidlá pre kategóriu stredných škôl nájdete na stránke: https://www.skliga.sk/sk/pravidla-2018-2019-stredne-skoly/

Organizácia turnaja a evidencia štatistík je s podporou aplikácie Rufus.
www.rufus.team