SFC 2018

Finále floorball SK LIGA na podujatí Slovak Floorball Cup

Finále floorball SK LIGA na podujatí Slovak Floorball Cup

Koniec augusta patrí veľkému florbalovému podujatiu Slovak Floorball Cup. Všetkých fanúšikov a nadšencov čakajú celé 4 dni kvalitného florbalu. Novinkou v tomto ročníku je finále najlepšej školskej súťaže floorball SK LIGA.

Slovak Floorball Cup je najväčší florbalový turnaj aký sa na Slovensku koná. Termín sa už nezadržateľne blíži. 23. až 26. 8 si prídu na svoje všetci florbaloví fanúšikovia. „Účastníci sa môžu tešiť na kvalitný florbal, či už v seniorských alebo juniorských kategóriach. Zaregistrovaných je 113 tímov. Novinkou je, že budeme hrať celé 4 dni elitnú kategóriu v HANT aréne, kde bude zároveň "turnajové centrum,“ prezradil organizátor podujatia Roman Cibik.

Zdroj: Nadácia TV JOJ

„Ku kvalite turnaja prispeje množstvo zahraničných rozhodcov. Sobotný večer bude patriť finále elitnej kategórie mužov, po ňom nasleduje súťaž v nájazdoch Shootout Challenge,“ dodáva Roman. Novinkou v turnaji je špeciálna kategória floorball SK LIGA: Práve počas týchto dní sa v rámci jedného podujatia odohrajú naše finálové zápasy. Rozpis oboch kategórií sa zmestil do troch dní. Hrá sa systémom každý s každým v dvoch skupinách a nasleduje vyraďovacia časť, kde postupujú všetky tímy. Semifinále sa odohrá v nedeľu ráno. Zápasy o tretie miesto sú naplánované o 13:00 a 14:00 v Mladosti na Gerflore a finále v ten istý čas, v hlavnej turnajovej aréne - Hant Aréne.

Očakávame jedného zástupcu z každého kraja v každej kategórií. V chlapčenskej kategórií sú to ZŠ Svcrčinovec, ZŠ Spišské Bystré, ZŠ Juh Vranov nad Topľou, ZŠ Fatranská Nitra, ZŠ T. Moussona Michalovce, ZŠ Selce, ŽS Dunajská Lužná a ZŠ H. Gavloviča Pruské. V diečenskej sú to tímy ZŠ Clementisova - Kysucké N. Mesto, ZŠ Spišské Bystré, ZŠ Komenského Snina, ZŠ G. Bethlena Nové Zámky, ZŠ Staničná Košice, ZŠ sv. Dominika Savia Zvolen, ZŠ Skuteckého Gajary a Osemročné gymnázium Partizanské. Všetkým držíme veľmi palce a sme zvedaví, kto sa stane prvým víťazom najlepšej školskej florbalovej ligy.

Zdroj: Nadácia TV JOJ