Mikuláš KE 2

Najmenších žiakov potešil florbalový Mikuláš

Najmenších žiakov potešil florbalový Mikuláš

Aj najmenší žiaci na prvom stupni základných škôl chcú hrať florbal. A v druhom ročníku floorball SK LIGY aj môžu. Pripravili sme pre nich špeciálnu kategóriu a zapojiť sa mohli do fantastických Mikulášskych turnajov. Pozrite sa ako to vyzeralo v Košiciach, Prešove, Pruskom, Fiľakove, či v Nových Zámkoch. Medzi žiakmi prvého stupňa rastú veľké florbalové hviezdy!

Jeden z prvých Mikulášskych turnajov floorball SK LIGA pre chlapcov a dievčatá sa konal v Košiciach.  „Mikulášske turnaje sa organizujú na jednotlivých základných školách, v rámci tried prvého stupňa. V turnajoch nie sú dôležité výsledky, ale radosť z pohybu, akú prináša v súčasnosti čoraz viac a dynamickejšie sa rozvíjajúci sa šport na Slovensku akým je florbal. Dôkazom toho je aj sústavne narastajúci počet chlapcov a dievčat, ktoré o tento šport prejavujú čoraz väčší záujem už aj v najmenších kategóriách,“ povedal športový riaditeľ floorball SK LIGA Martin Kopejtko.

Mikulášsky turnaj v Košiciach Zdroj: Nadácia TV JOJ

​Historicky prvý Mikulášsky turnaj floorball SK LIGA sa konal aj v Prešove. A nie hocijaký. Na turnaj pre najmladších chlapcov a dievčat na ZŠ Čsl. armády v Prešove sa prišla pozrieť aj hokejová legenda René Pucher. A aký by to bol Mikuláš bez darčekov?

Mikulášsky turnaj v Prešove Zdroj: Nadácia TV JOJ

Na pôde nádhernej vidieckej školy H. Gavloviča v Pruskom sa predstavili okrem domácich aj zmiešané tímy najmladších chlapcov a dievčat z viacerých okolitých základných škôl. Deti brali svoje športové povinnosti veľmi zodpovedne a po každom zápase nechýbali podania rúk so súpermi. Učia sa fair play už od malička.

Mikulášsky turnaj Pruské Zdroj: Nadácia TV JOJ

Aj vo Fiľakove nechýbala pravá Mikulášska florbalová zábava. Žiaci a učitelia dokonca už plánujú odvetné zápasy.

Mikulášsky turnaj Fiľakovo Zdroj: Nadácia TV JOJ

V Nových Zámkoch vyrastajú skutočne veľké florbalové hviezdy. Školám sa darí nielen vo vyšších kategóriách, aj na Mikulášskom turnaji dokázali, že Nové Zámky sú jednoducho florbalové mesto.

Mikulášsky turnaj v Nových Zámkoch Zdroj: Nadácia TV JOJ

A pre všetky školy, ktoré sa zapojili do Mikulášskych turnajov máme pripravené prekvapenie. „Počas Veľkonočných sviatkov pripravený Veľkonočný turnaj, na ktorom sa stretne výber každej školy, ktorá medzitriedny Mikulášsky turnaj na svojej škole zorganizovala. Pravidlá turnajov dbajú na to, aby v zápasoch mali zastúpenie aj dievčatá a to v dostatočnom počte. Ocenení v týchto turnajoch sú všetci zúčastnení - sladkou, alebo materiálnou odmenou, ktorá je príjemnou motiváciou k budovaniu a vytváraniu si kladného vzťahu k akejkoľvek športovej aktivite našich detí.,“ prezradil Martin Kopejtko.

 Viac skvelých fotiek z Mikulášsky turnajov nájdete na Facebooku Floorball SK LIGA.