Open Summer Cup 2018

Open Summer Cup po prvý krát s florbalom - tím TV JOJ vyzval extraligovú Sláviu Nitra

Open Summer Cup po prvý krát s florbalom - tím TV JOJ vyzval extraligovú Sláviu Nitra

Jeden z najkrajších univerzitných areálov na Slovensku FVTŠ UK v Bratislave hostil na tomto letnom športovom podujatí po prvý krát aj florbalové tímy. Na priateľský exhibičný zápas pozval TV JOJ Floorball Challenge Team do nášho hlavného mesta ligové hráčky novo formovaného tímu Slávia Nitra. Voľba súpera zo ženskej extraligy bola síce prekvapujúca, ale nie náhodná.

Ak s jemným úsmevom čakáte na výsledok stretnutia, tak verte, že ten dôležitý nebol. Prezradíme však, že v tomto zápase sa bolo na čo pozerať a spolu v ňom padlo 9 gólov :-) Svoj tím priviedla z Nitry skúsená kapitánka Romana Janegová, ktorá sa po pôsobení v švédskej lige a slovenskej reprezentácii usadila vo svojom domovskom tíme, kde vedie nielen ženský tím, ale trénuje aj mládež. Sláviu čaká nová sezóna plná výziev a množstvo pozitívnych zmien. Prvou z nich je prevzatie legendárneho názvu tímu Slávia, ktorý sa zrodil pred storočím a tím žien z Nitry sa stáva prvým florbalovým tímom s ikonickou hviezdou na dresoch. Na úplne nových dresoch, ktoré ženám slávnostne odovzdali práve hráči TV JOJ Floorball Challenge tímu krátko pred exhibičným zápasom.

Zdroj: Nadácia TV JOJ

​„Duel muži verzus ženy bol dôkazom toho, že florball spája a my všetci máme radi florbal - v akejkoľvek podobe. Navyše školským projektom floorball SK LIGA veľmi výrazne motivujeme školy na celom Slovensku, aby zakladali aj dievčenské tímy, pretože florbal je presne tým moderným a atraktívnym športom, kde práve dámy nie sú ani náhodou na vedľajšej koľaji", neskrýval svoje nadšenie Ľuboš Sarnovský, generálny manažér floorball SK LIGA.

Tím chlapcov do 18 rokov pod vedením sympatického trénera Stanislava Huja sa už onedlho predstaví na veľkom medzinárodnom turnaji Prague Games 2018 a spolu s Nadáciou TV JOJ sa pripravuje na úplne novú sezónu, v ktorej sa filozofia tohto tímu posúva výrazne dopredu. Tím bude tvoriť 20 talentovaných hráčov do 18 rokov z celého Slovenska, ktorí majú potenciál bojovať o miesto v reprezentácii SR. Počas šk. roka 2018/19 budú chlapci cestovať po Slovensku a ako challenge team vyzvú najlepšie stredné školy i klubové tímy na prípravné zápasy. Členov TV JOJ Floorbal Challenge tímu čaká okrem svojich školských a klubových povinností aj viacero domácich i zahraničných turnajov, kde budú môcť svoje hráčske kvality ukázať naplno. A my všetci im budeme veľmi držať palce!

Zdroj: Nadácia TV JOJ

​„TV JOJ Floorball Challenge Team je projekt, ktorý dáva nový priestor mladým slovenským hráčom do 18 rokov, čo je kritikcý vek pre ďalšiu kariéru hráča. Máme skvelého trénera, ktorému veríme. Stanislav Hujo priniesol víziu, spolupracuje s klubmi a reprezentáciou a spolu s Nadáciou TV JOJ a Nadáciou EPH dáva šancu mladým hráčom, ktorí svoje schopnosti môžu zdokonaľovať. A ak nám bude pomáhať celé Slovensko, verím, že už o rok budeme môcť podporovať dva challenge tímy do 18 rokov. Ten druhý si zaslúžia talentované dievčatá" dodal Ľuboš Sarnovský krátko po skončení exhibičného zápasu, ktorý určite nebol posledný.

Zdroj: Nadácia TV JOJ