Martin Kopejtko - športový riaditeľ floorball SK LIGA

Oficiálne pravidlá pre druhý ročník floorball SK LIGY

Oficiálne pravidlá pre druhý ročník floorball SK LIGY

Prípravy na druhý ročník celoslovenskej súťaže pre žiakov floorball SK LIGA sú v plnom prúde. Pár drobných, prospešných zmien sme urobili aj v pravidlách, tak, aby sa do našej školskej súťaže mohlo zapojiť čo najviac žiakov. Pozrite si pravidlá pre druhý stupeň základných škôl a 8 ročné gymnáziá. V ďalších newslettroch prinesieme novinky v ostatných kategóriách.

Aj v druhom ročníku súťaže sme trvali na tom, že každá základná škola, ktorá chce zapojiť do súťaže chlapcov z druhého stupňa alebo osemročného gymnázia, musí zároveň prihlásiť aj dievčenský tím. „Keďže väčšine škôl v predchádzajúcom ročníku vyhovoval z časového hľadiska turnajový spôsob, kvalifikačné skupiny sa odohrajú na školách, ktoré majú aj vhodné podmienky pre organizáciu a zároveň sú patria do okresu, v ktorom sa kvalifikačná skupina hrá,“ vysvetľuje športový riaditeľ floorball SK LIGY Martin Kopejtko.

Školám sme povolili hrať aj na zmenšených ihriskách. Rovnako pripravujeme aj finále druhého ročníka. „Pri zmenšených ihriskách s menším počtom hráčov dochádza k častejšiemu kontaktu hráča s loptičkou. Deti majú potom pozitívnejší pocit z hry ako v prípade, keď sa s loptičkou vôbec nestretnú. Hra sa tak pre deti stáva zaujímavejšou a dynamickejšou, padá aj oveľa viac gólov a tie sú pre deti najväčšou motiváciou,“ hovorí Martin.

Aj v druhom ročníku floorball SK LIGY platí, že v kategórii 2. stupeň ZŠ a 8 ročné gymnázia môžu mať hráči maximálne 15 rokov, zápas kvalifikačnej skupiny sa hrá 2x15 minút, tím môže mať ľubovoľný počet hráčov, no počas hry môže byť na hracej ploche maximálne 5 hráčov a jeden brankár. Víťazom kvalifikačnej skupiny sa stane družstvo s najvyšším počtom nazbieraných bodov, ktoré potom postupuje na krajský turnaj. Osem najlepších tímov dievčat a chlapcov postúpi na celoslovenské finále.
Podrobne a detailne vysvetlené pravidlá nájdete na https://www.skliga.sk/sk/pravidla-2018-2019/

Organizácia turnaja a evidencia štatistík je s podporou aplikácie Rufus.
www.rufus.team