Ministerka školstva Martina Lubyová

Ministerstvo školstva preberá záštitu nad projektom floorball SK LIGA

Ministerstvo školstva preberá záštitu nad projektom floorball SK LIGA

Projekt floorball SK LIGA sa stáva na školách jedným z najobľúbenejších projektov. Do druhého ročníka sa zapojilo veľké množstvo škôl, súťaž sme otvorili aj prvý stupeň základných škôl a stredné školy. Nad celým projektom prevzalo záštitu Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

Vďaka záštite pani ministerky Martiny Lubyovej sa projekt floorball SK LIGA sa stáva rešpektovaným športovým projektom pre žiakov na celom Slovensku. „Veľmi ma teší mimoriadny záujem žiakov o školské športové aktivity, ktoré sú realizované prostredníctvom projektu ako je ten váš. Oceňujem myšlienku rovnosti príležitostí a zapojenia dievčenských a zmiešaných družstiev do súťaže. Je pre mňa potešením oznámiť vám, že Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky prevezme záštitu nad projektom floorball SK LIGA,“ uviedla pani ministerka Martina Lubyová vo svojom stanovisku.

„Nesmierne si vážime pozitívny postoj Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR k najväčšiemu školskému športovému projektu floorball SK LIGA. Pomáha popularizovať nielen florbal, ale akýkoľvek šport na školách. V našom prípade však florbal prináša rovnaké príležitosti rovnako chlapcom aj dievčatám, pričom opäť motivuje žiakov behať. Behať v školských telocvičniach, ktorú sú dnes najdôležitejším miestom pre základnú športovú zdatnosť súčasných detí. Vďaka za tieto školské telocvične, vďaka za tie stovky nadšených učiteľov, ktorí deťom ukazujú základy športu a aktívneho pohybu ako takého. Osobnú záštitu pani ministerky Martiny Lubyovej vnímame ako mimoriadne ocenenie za dva roky húževnatej práce. Úprimne veríme, že v najbližších mesiacoch budeme našu spoluprácu rozvíjať." Ľuboš Sarnovský, generálny manažér floorball SK LIGA.

Ľuboš Sarnovský s Luciou Barmošovou počas obľúbených autogramiád TV JOJ Ľuboš Sarnovský s Luciou Barmošovou počas obľúbených autogramiád TV JOJ Zdroj: Nadácia TV JOJ