Tri ihriská plné športovcov

Začiatkom mája vycestoval náš spravodajský štáb do Trenčína na úžasný celoslovenský turnaj starších prípraviek z celého Slovenska! Rekordný počet tímov, v ktorých okrem nadšených 10 až 11 ročných chlapcov mohli nastúpiť aj najšikovnejšie dievčatá, bojoval o Pohár prezidenta Slovenského zväzu florbalu, ktorí my všetci v Nadácii TV JOJ veľmi radi podporujeme.

Až neuveriteľných 24 tímov z najaktívnejších slovenských klubov si do Trenčína prišlo užiť florbal na jednej z najlepších turnajových súťaži, aké Slovensko tejto vekovej kategórii ponúka. Organizátorom podujatia, na aké sa nezabúda, bola florbalová legenda Juraj Matejka, ktorý v spolupráci s extraligovým klubom AS Trenčín pripravil žiakom atraktívny turnaj a to hneď na troch paralelných ihriskách. "Ak deti, odchované už odmalička na florbale, udržíme pri tomto športe, veríme, že nám vyrastú veľké florbalové nádeje", dodal sympatický Juraj Matejka, ktorý má veľa fanúšikov aj v novej školskej súťaži floorball SK LIGA, nad ktorou veľmi rád prevzal záštitu v rámci Trenčianskeho kraja.

Prvé miesto v Trenčíne si napokon vybojovala Florbalová akadémia z Martina, druhú priečku obsadil tím FK Florko "A" z Košič a bronzové medaily získali Snipers z Bratislavy. Gratulujeme! Nuž a na to najpodstatnejšie sa teraz pozrite v reportáži, ktorú pre vás exkluzívne pripravila TV JOJ a náš reportér Pavol Čertík.

Až neuveriteľných 24 tímov z najaktívnejších slovenských klubov si prišlo užiť florbal na jednej z najlepších turnajových súťaži, aké Slovensko tejto vekovej kategórii ponúka. Až neuveriteľných 24 tímov z najaktívnejších slovenských klubov si prišlo užiť florbal na jednej z najlepších turnajových súťaži, aké Slovensko tejto vekovej kategórii ponúka. Zdroj: archív AS Trenčín a MK