Taký jemnejší hokej

Na Základnej škole G. Bethlena v Nových Zámkoch sme boli opäť svedkami fantastických a napínavých florbalových zápasov. Hral sa tam prvýkrát krajský turnaj floorball SK LIGY Nitrianskeho kraja. Žiakov prišla podporiť aj reprezentantka Romana Janegová a boli sme tam aj my s kamerou. Pozrite si reportáž Drahu Dobrovicsovej.

Dievčatá a chlapci hrali s veľkým nasadením a odhodlaním. „Na florbale je super, že ste tím, ktorý sa stáva takou vašou malou rodinou. Hrajte a bavte sa,“ odkázala žiakom reprezentantka vo florbale Romana Janegová. Jej pohár a postup do celonárodného finále si vybojovali žiačky zo ZŠ G. Bethlena Nové Zámky a v kategórii chlapcov vyhrali žiaci zo ZŠ Fatranská Nitra.

Takto to vyzeralo na zápase krajského kola Nitrianskeho kraja v Nových Zámkoch Takto to vyzeralo na zápase krajského kola Nitrianskeho kraja v Nových Zámkoch Zdroj: Nadácia TV JOJ

„Florbal sa na našej škole hrá už dva a pol roka, Motivovať žiakov je občas trošku náročnejšie, ale keď sa deti do toho pustia, stojí to za to. Keď to chytí dievčatá, sú dokonca niekedy až premotivované,“ povedal tréner víťazného dievčenského tímu zo ZŠ G. Bethlena Libor Stejskal. „Dievčatá veľakrát vo svojej skupine dosahujú lepšie výsledky ako chlapci, vidieť na nich obrovské odhodlanie a bojovnosť a to nás veľmi teší,“ povedal generálny manažér floorball SK LIGY Ľuboš Sarnovský.

Krajský zápas Nitrianskeho kraja floorball SK LIGY na ZŠ G. Bethlena v Nových Zámkoch Krajský zápas Nitrianskeho kraja floorball SK LIGY na ZŠ G. Bethlena v Nových Zámkoch Zdroj: Nadácia TV JOJ