Krajský turnaj fSKL v Košickom kraji

Finálová zostava floorball SK LIGY je plná veľkých talentov

Finálová zostava floorball SK LIGY je plná veľkých talentov

Krajské kolá najlepšej školskej súťaže máme za sebou. Niesli sa v znamení napínavých zápasov, fantastických výkonov a skvelých športových zážitkov. Okrem turnaja si totiž deti mohli užiť autogramiádu florbalových hviezd, ktoré prevzali záštitu nad jednotlivými krajmi. Víťazom krajských kôl svietia vo vitrínach v školách krásne poháre. Predstavujeme vám postupujúce tímy, ktoré budú o titul absolútneho víťaza floorball SK LIGY bojovať v auguste na podujatí Slovak Floorball Cup 2K18.

CHLAPCI:

V kategórii chlapcov sme objavili viacero skvelých talentov.
V Banskobytrickom kraji zvíťazili bez jedinej prehry žiaci zo ZŠ Selce. Spolu strelili vo všetkých zápasoch 48 gólov, z toho tímová hviezda Jakub Rusko 23 gólov.
V Bratislavskom kraji sa z postupu do finále tešia chlapci zo ZŠ Dunajská Lužná, ktorí vo všetkých zápasoch prehrali len raz a spolu strelili 42 gólov. Najšikovnejší hráč tímu je Michal Baláž s 11 strelenými gólmi.
V Košickom kraji bez prehry do finále postupujú chlapci zo ZŠ T. Moussona Michalovce. Nastrieľali 68 gólov, najviac z nich strelil Maroš Sokriha – 25 gólov.
Z Nitrianskeho kraja do veľkého finále postupujú chlapci zo ZŠ Fatranská Nitra s jednou prehrou a 65 strelenými gólmi. Hviezdy v tíme sme objavili rovno dve, Samuel Sládečka a Matúš Hamza strelili rovnako 14 gólov.
V Prešovskom kraji sme mali veľa prihlásených škôl preto postupujú dva tímy. Po 9 výhrach a jednej v predĺžení si postup zaslúžene vybojovali chlapci zo ZŠ Spišské Bystré s 57 strelenými gólmi a chlapci zo ZŠ Juh Vranov nad Topľou, ktorí síce dvakrát prehrali ale spolu strelili 62 gólov. Výnimočný talent zo Spišského Bystrého, Marián Kedžuch strelil 17 gólov, z Vranova Daniel Alexander Jenčko 29 gólov.
V Žilinskom kraji stratili chlapci zo ZŠ Svrčinovec len jeden bod za predĺženie, ktoré nakoniec vyhrali, takže sa na nich môžeme tešiť vo finále. Mimoriadne vyrovnaný tím strelil spolu 32 gólov. Najviac sa darilo Tobiasovi Švancárovi.
Bez prehry a bez straty bodu postupujú do finále z Trenčianskeho kraja chlapci zo ZŠ H. Gavloviča Pruské. Strelili 48 gólov, z toho 17 dal Martin Daňo.

floorball SK LIGA - Nitriansky kraj floorball SK LIGA - Nitriansky kraj Zdroj: Nadácia TV JOJ

DIEVČATÁ:

V Bratislavskom kraji sa z výhry a postupu do finále tešia dievčatá zo ZŠ Skuteckého Gajary, ktoré ani raz neprehrali a spolu strelili 49 gólov. Najaktívnejšia hráčka je Alexandra Darášová s 20 strelenými gólmi.
Nula prehier na konte uhrali aj dievčatá zo ZŠ Dominika Savia vo Zvolene v Banskobystrickom kraji. Strelili 52 gólov, z toho 18 Barbora Turanská.
V Košickom kraji padlo rekordných 88 gólov. Víťazstvo si vybojovali dievčatá zo ZŠ Staničná Košice. Mimoriadny talent sme objavili v Daniele Hrabovskej, ktorá strelila 30 gólov.
V Nirianskom kraji zvíťazili dievčatá zo ZŠ G. Bethlena Nové Zámky s fantastickým výsledkom nula prehier a 46 gólov. Vo všetkých odohratých zápasov inkasovali len 3 góly. Najšikovnejšie hráčky tímu sú Lili Strern s 22 gólmi a 20 asistencií a Ema Tóthová s 23 gólmi a 11 asistenciami.
V Prešovskom kraji opäť postúpili dva tímy. Dievčatá zo ZŠ Spišské Bystré vyhrali všetky zápasy, jeden v predĺžení, spolu strelili 51 gólov, z čoho Tatiana Krolákova strelila 18 gólov. Druhou postupujúcou školou je ZŠ Komenského Snina so 16 gólmi. 10 z noch strelila Tamara Gerbocová.
V Žilinskom kraji sme boli svedkami skutočného športového napätia. Postup do finále si vybojovali dievčatá zo ZŠ Clementisova Kysucké Nové Mesto s hviezdou tímu Laurou Chúpekovou, ktorá z 24 gólov strelila 13.
Počas zápasov v Trenčianskom kraji padlo 69 gólov. Do finále nakoniec postúpili dievčatá z 8 ročného gymnázia Partizánske, ktorá ani raz neprehrali. Sily v tíme sú mimoriadne vyrovnané, Alexandra Papšová strelila 17 gólov a 15 asistencií, Nikola Drábeková 19 gólov a 11 asistencií.

Pohár pre víťaza krajského kola floorball SK LIGA Pohár pre víťaza krajského kola floorball SK LIGA Zdroj: V. Adamek