Exhibičný zápas s ministrom obrany

V Banskej Bystrici si zahrajú florbal aj slovenské olympijské legendy

V Banskej Bystrici si zahrajú florbal aj slovenské olympijské legendy

Hoci florbal zatiaľ nie je olympijský šport, na Slovensku si ho už čoskoro vyskúšajú aj naši legendárni olympionici a to v exibičnom zápase proti florbalovým hviezdam ženskej reprezentácie! V prekrásnej hale VŠC Dukla sa tešíme na účasť spolu až 8 banskobystrických škôl, ktoré prídu nielen povzbudzovať známych športovcov, ale hneď po zápase si tí najemnší školáci môžu sami vyskúšať rôzne florbalové zručnosti a do svojich škôl si vďaka Nadácii TV JOJ odnesú originálne hokejky floorball SK LIGA, ktoré sme pripravili pre najmladších, začínajúcich hráčov florbalu. Základné školy sa tak môžu do projektu floorball SK LIGA zapojiť aj s prvákmi, či druhákmi, pre ktorých si vo svojej vlastnej telocvični zorganizujú svoj malý motivačný Mikulášsky turnaj.

Toto zdanlivo bežné športové podujatie má obrovskú ambíciu. Propagovať školský florbal ako šport pre všetkých, teda pre chlapcov i dievčatá a nás teší, akú úžasnú podporu táto idea našla na Ministerstve školstva, Ministerstve obrany, v Slovenskom zväze florbalu a dokonca aj v Slovenskom olympijskom výbore, športovom klube Dukla Banská Bystrica, či v samotnom vedení mesta Banská Bystrica. Chceme týmto exhibičným zápasom motivovať žiakov k florbalu, tímovému športu, ktorý v každom veku, či v akekoľvek veľkej, či malej školskej telocvični prináša radosť, výzvy i zážitky.

A aby ste vedeli, že to naši olympionici naozaj berú vážne, veď ich súpermi budú najlepšie slovenské hráčky florbalu, tak vám môžeme prezradiť, že už každý z nich dostal pokyny ministra obrany pána Petra Gajdoša a usilovne trénuje s hokejkou a loptičkou. Na hracej ploche sa po prvý krát v živote ako florbablista predstaví napríklad Michal Martikán, Jozef Pribilinec, či Elena Kaliská a ďalších top olympionici, ktorí prijali túto florbalovú výzvu a tešia sa na deti, ktoré spolu s ich učiteľmi a rodičimi stretnú v piatok 23.11. o 11:00 v športovej hale.

Všetky aktuálne informácie k tomuto podujatu nájdete na fb stránke Floorball SK LIGA - Banskobystrický kraj. A ak nám date "like", budeme sa teiť :-)

Exhibičný zápas s pánom ministrom obrany Exhibičný zápas s pánom ministrom obrany Zdroj: Nadácia TV JOJ