Floorball Challange Team

Challenge team má za sebou prvé sústredenie

Challenge team má za sebou prvé sústredenie

Projekt Floorball challenge team dáva šancu hráčom, ktorí nedostali miestenky do juniorskej reprezentácie, ale tvrdo na sebe pracujú a chcú byť čo najlepší. Chalani majú za sebou prvé sústredenie v Púchove, ktoré sa mimoriadne vydarilo.

Challenge team je výber chalanov, ktorí majú potenciál niečo dokázať. Opiera sa o 3 piliere: dobré výsledky v škole, ochota zlepšovať sa na tréningoch a fairplay v športe a v živote. Mali by ísť príkladom svojim rovesníkom a ukázať svojej generácii, že tieto základné pravidlá by mali byť samozrejmé pre všetkých mladých ľudí, nielen pre športovcov. Trénerovi Stanislavovi Hujovi sa presne takýto skvelý tím chalanov zostaviť podarilo a spolu už absolvovali aj pvé sústredenie v Púchove.

“Po hernej stránke sme hráčom vysvetlili, aký herný systém budeme hrať a ako sa florbalovo budeme prezentovať. Počas sústredenia sme absolvovali viacero tréningov a odohrali sme 2 zápasy s domácim tímom FBK florbal4u Púchov a našu výzvu prijali aj florbalisti z AS Trenčín, ktorí za nami pricestovali,” vysvetlil tréner Hujo. “Veľmi potešilo, bolo, že sa hráči stotožnili s myšlienkou a piliermi tímu a na ihrisku aj mimo neho si veľmi dobre rozumeli, čo si myslím, že je základ kolektívneho športu,” dodal tréner Challenge tímu.

Floorball Challange Team Floorball Challange Team Zdroj: Nadácia TV JOJ

Sústredenie malo pozitívny ohlas aj u chlapcov v time. “Vikend v Púchove sa mi naozaj veľmi páčil. Aj keď som bol trochu neistý ako si sadneme s novými spoluhráčmi, ale dopadlo to na výbornú. Či už herne alebo povahovo do tímu. Tréningy sme si užili a samozrejme aj pobyt. Myslím si, že s týmto tímom máme veľké ambície a môžeme to dotiahnuť ďaleko, pokiaľ sa budeme snažiť," povedal kapitán Challenge tímu Noel Gondáš.

Challenge tím na najbližšie obdobie veľké plány. Okrem sústredení plánujú viaceré turnaje na Slovensku v rôznych regiónoch, turnaj vo Švédsku a v Česku. Tím nezabúda ani na školy, ktoré sú prihlásené v súťaži floorball SK LIGA. “Náplňou nášho tímu sú aj návštevy tréningov na školách, kde chalani ukážu svoje zručnosti s florbalkou a dúfam, že namotivujú veľa detí tak, aby pri florbale zotrvali a mali chuť sa zlepšovať,” vysvetlil tréner Stanislav.