Daniella Mihályiová

Zrodili sa nové hviezdy

Zrodili sa nové hviezdy

Zápasy druhého ročníka floorball SK LIGY sa rozbehli neskutočným tempom. Gólov pribúda a my už spoznávame tých najšikovnejších hráčov. Medzi dievčatami sme odhalili dva výnimočné talenty. Bianka Molnárová strelila zatiaľ najviac gólov – 17 a na 7 asistovala. Najviac asistencií – 13 má na konte Daniella Mihályiová. Prečítajte si rozhovory s týmito šikovnými dievčatami.

BIANKA MOLNÁROVÁ

Bianka, skús sa nám predstaviť, kde žiješ, koľko máš rokov, tvoje záľuby, čim chceš raz byť?
Mám 14 rokov, žijem v malej dedinke Buzitka pri Fiľakove. Moje záľuby? No je ich dosť. V prvom rade folklór, zameranie na tanec a spev, ďalej recitácia a divadelné hry no a samozrejme šport. Väčšinou u mňa prevládajú pohybové aktivity. K florbalu a športu som sa dostala a dostávam v podstate len cez školu, keďže môj mimoškolský život je bohato vyplnený.

Si aktuálne najlepšou hráčkou floorball SK LIGA, to je mega úspech, čo Ti dáva florbal? Aké je to hrať zápasy so školským tímom dievčat?
Florbal je jediný šport, o ktorom sa dá povedať, že mi ide. Náš školský tím je už zohratý, takže to ide ľahšie. Baby sú úžasné, bez ich pomoci by som viac ako polovicu gólov isto nedala, za čo im nesmierne ďakujem a vážim si ich. Hlavne obe brankárky, ktoré sú perfektné. Či nás chalani rešpektujú? Tak to neviem, musela by som sa ich opýtať, ale určite sú radi a hrdí, že má škola silný aj dievčenský tím.

Zdroj: Nadácia TV JOJ

Tvojou vášňou je však folklór a divadlo, predstav nám čomu konkrétne sa venuješ, čím Ťa folklór zaujal, s kým a kde vystupuješ?
Folklóru sa venujem od 7. rokov, je to moja vášeň a určite bude zaberať kus času aj srdiečka v mojom budúcom živote. Pôsobím vo fiľakovskom detskom folklórnom súbore Jánošík a v Detve v súbore Podpoľanec. Navštevujem ZUŠ v Lučenci už 8 rokov, kde sa venujem spevu a literárno dramatickej činnosti.

Aký máte s tímom cieľ v tomto ročníku floorball SK LIGA? Ako tomu prispôsobujete vaše tréningy a vašu hru? V čom ste lepšie ako vaše súperky?
Náš cieľ je dostať sa vo floorball SK LIGA čo najvyššie a poriadne si to užiť. Snažíme sa makať a napredovať, aby sme zo seba vyťažili maximum. ... neviem konkrétne v čom sme lepšie, ale snažíme sa kombinovať a dávať čo najviac gólov, veď predsa to je cieľom hry!

Zdroj: Nadácia TV JOJ

DANIELLA MIHÁLYIOVÁ

Daniella, hrať s Tebou v útoku musí byť pre strelcov radosť, máš na svojom konte najviac asistencií v celej floorball SK LIGA. Ako intenzívne sa venuješ florbalu, ako často trénuješ, máš nejaké špecialitky na tréningoch, ktoré si skúšaš?
Florbalu sa venujem od svojich 12. rokov. Zo začiatku to nebolo také intenzívne, teraz však môžem povedať, že sa florbalu venujem takmer každý deň, či v škole alebo v klube. Nemám nejaké špeciality, ktoré by som nacvičovala, snažím sa dodržiavať pokyny trénerov a neustále sa zlepšovať.

V takom mladom veku si už hráčkou ženského ligového tímu, zo Slovana Rimavská Sobota sa stal B-tím NTS Nižná. Je veľký rozdiel hrať školskú súťaž a ženskú ligu?
Rozdiel medzi ženskou a školskou florbalovou ligou je dosť veľký. Predsa len, ženská liga má profesionálnejšie zameranie. Ja sa snažím hrať vždy plne sústredená v obidvoch súťažiach.

Zdroj: Nadácia TV JOJ

Za nami sú prvé 3 zápasy floorball SK LIGA, spolu s kamarátkou zo školského tímu ste najproduktívnejšia dvojica floorball SK LIGA, ste zrejme veľmi zohraté, poznáte už svoje pohyby na ihrisku, máte nacvičené finty, ako vyšachovať súperky a strieľať góly?
Áno, so spoluhráčkou zo školského tímu sme myslím, dosť zohraté, avšak vždy je čo vylepšovať a napriek výborným výsledkom to môže byť stále lepšie a lepšie. Do hry zapájame všetky hráčky na ihrisku, snažíme sa hrať jednoduchú hru a tú časom zrýchľovať. Zbytočne nekomplikujeme herný štýl, hráme zo zabezpečenej obrany a väčšinou na istotu.

Organizácia turnaja a evidencia štatistík je s podporou aplikácie Rufus.
www.rufus.team