Minister obrany Peter Gajdoš

Ministerstvo obrany SR preberá záštitu nad naším projektom

Ministerstvo obrany SR preberá záštitu nad naším projektom

Projekt floorball SK LIGA oslovuje široké masy. Z obrovského záujmu škôl máme nesmiernu radosť. Dovoľte nám však prezradiť vám jednu výnimočnú novinku druhého ročníka. Do súťaže sa zapojili aj vojaci, ktorí budú nielen hrať ligu, ale pripravujú aj zaujímavé exhibičné zápasy. Druhý ročník floorball SK LIGA preto získal záštitu Ministerstva obrany SR.

Šport a vojenské povolanie išli odpradávna ruka v ruke. To, že aj medzi vojakmi sa našli nadšenci, ktorí pravidelne hrávajú florbal nás mimoriadne potešilo. Vojaci vstúpili do druhého ročníka floorball SK LIGY s veľkou vervou. Okrem toho, že budú hrať svoju ligu, pripravujú aj exhibičné zápasy pre našich žiakov. Vďaka tomuto prepojeniu majú zase žiaci jedinečnú príležitosť bližšie spoznať vojenské povolanie.

„Šport je veľmi dôležitou súčasťou vojenského povolania. Bez záujmu mládeže zase nemajú naše ozbrojené sily budúcnosť. Verím, preto že „floorball SK LIGA“ je vynikajúcim prepojením medzi vojakmi a študentmi. Tak šport, ako aj náročná príprava vojakov, si vyžadujú pevnú vôľu, dobrú kondíciu a bojového ducha. Verím preto, že naši vojaci vzbudia u mládeže chuť bojovať a súťažiť a budú pre nich zároveň tým správnym vzorom tak, aby aj oni raz zatúžili byť súčasťou našich ozbrojených síl, ktoré plnia tú najdôležitejšiu úlohu z pohľadu garancie bezpečnosti našej krajiny. Naše mladé a moderné ozbrojené sily sú tu pre všetkých občanov 24 hodín denne, 7 dní v týždni,“ opísal pozitíva spolupráce na projekte floorball SK LIGA Minister obrany Slovenskej republiky Peter Gajdoš.

Druhý ročník najlepšej školskej súťaže tak získal cennú záštitu Ministerstva obrany SR a žiaci sa môžu tešiť na zaujímavé prekvapenia, ktoré pre nich v spolupráci s Ministerstvom pripravujeme.

Zdroj: Nadácia TV JOJ