Hokejový tábor pre deti od Nadácie TV JOJ

Nadácia TV JOJ spríjemnila tieto prázdniny niekoľkým deťom zo sociálne slabších rodín. Vďaka nám si užili letný tábor, v ktorom sa starali o kone a učili sa na nich jazdiť, a tiež sme desiatim deťom pomohli absolvovať letnú hokejovú školu. Ktovie, možno z nich raz vyrastú veľké hokejové hviezdy...

Vedeli by ste si predstaviť deti, ktoré počas prázdnin dobrovoľne už o siedmej ráno stoja na ľade a tvrdo trénujú? Verte, aj také sú. Desať mladých športových talentov sa vďaka Nadácii TV JOJ dostalo tieto prázdniny do prestížnej hokejovej školy Petra Kopeckého. „Snažíme sa deti pripraviť komplexne, zameriavame sa na to, čo sa v kluboch netrénuje, teda správne korčuľovanie a práca s pukom,“ vysvetlil nám Peter Kopecký.

Vďaka Nadácii TV JOJ si 10 detí mohlo užiť letnú hokejovú školu Petra Kopeckého. Vďaka Nadácii TV JOJ si 10 detí mohlo užiť letnú hokejovú školu Petra Kopeckého. Zdroj: Nadácia TV JOJ

Usilovní mladí hokejisti snívajú o tom, že si raz zahrajú v reprezentácii. Počas letnej hokejovej školy vstávajú skoro ráno a absolvujú dva tréningy na ľade a množstvo doplnkových tréningov na súši. „Deťom sa venujú profesionálni tréneri, nezabúdame ani na rôzne kompenzačné cvičenia ako napríklad strečing,“ dodal Peter.

„Podporujeme tých, ktorí sa snažia a preto sme veľmi radi, že sme mohli pomôcť desiatim chlapcom, ktorí na sebe pracujú, nevadí im cestovanie na tréningy, skoré ranné vstávanie cez víkend a dokonca aj cez prázdniny. Medzi podporenými deťmi sú aj také, ktoré sa Kopeckého hokejovej školy zúčastnili už druhý rok, takže vidieť, že im veľmi záleží na tom, aby sa vypracovali, no rodinná situácia im nepriala, majú viac súrodencov a rodičia si takýto profesionálny tábor dovoliť nemohli. A to sú presne tie deti, ktorým my v Nadácii TV JOJ radi pomôžeme,“ povedala PR manažérka Nadácie TV JOJ Natália Báreková.

Letná hokejová škola Petra Kopeckého Letná hokejová škola Petra Kopeckého Zdroj: Nadácia TV JOJ