Športový riaditeľ floorball SK LIGA Martin Kopejtko

Floorball SK LIGA aj pre najmenších: Hráme už od prvého stupňa základnej školy

Floorball SK LIGA aj pre najmenších: Hráme už od prvého stupňa základnej školy

Florbal môže hrať skutočne každý. Aj tí najmenší školáci na základných školách. V druhom ročníku našej súťaže sme pre tých najmenších pripravili dokonca aj dva turnaje.

Od viacerých učiteľov na školách sme si vypočuli, že aj mladší žiaci by sa chceli zapojiť do súťaže a hrať florbal. A preto sme sa rozhodli dať deťom možnosť zahrať si aj s inými triedami a školami, ktoré sa v rámci krúžkovej činnosti venujú florbalu. „Našim cieľom je, aby aj tí najmenší vyskúšali, aké je to hrať veľkú ligu. Samozrejme, prvý stupeň základných škôl má trošku iné pravidlá. Zapojiť sa môžu žiaci z 3. a 4. ročníka a družstvá môžu byť zmiešané, ale podmienka je, že v každom tíme musia hrať minimálne 3 dievčatá,“ vysvetľuje športový riaditeľ floorball SK LIGY Martin Kopejtko.

Zdroj: Nadácia TV JOJ

Na to, aby sa žiaci prvého stupňa mohli zapojiť do floorball SK LIGY nemusia ich starší spolužiaci ligu hrať. „Veríme, že aj takto sa postupne tvorí základňa pre dievčenské a chlapčenské tímy ktoré budú môcť reprezentovať svoju školu aj na druhom stupni. Odporúčame hrací čas 3x10 minút a rozmery ihriska sa prispôsobia podmienkam telocvične,“ dodáva Martin.

V novej sezóne floorball SK LIGY budú môcť najmladšie ročníky odohrať aj dva turnaje. „Pripravujeme Mikulášsky a Veľkonočný turnaj, kde si budú môcť žiaci prvého stupňa vyskúšať, aké je to hrať s inou školou, iným tímom,“ prezradil Martin. Veríme, že turnaje prispejú k narastajúcemu záujmu detí o florbal, a že menší hráči tiež pocítia motiváciu športovať a zdokonaľovať svoje schopnosti a zručnosti. Tešíme sa na skvelé výkony!

Organizácia turnaja a evidencia štatistík je s podporou aplikácie Rufus. 
www.rufus.team