Ambasádor floorball SK LIGA - Tomáš Tatar

Ambasádor floorball SK LIGY Tomáš Tatar: Deti, makajte na sebe, máte o čo bojovať!

Ambasádor floorball SK LIGY Tomáš Tatar: Deti, makajte na sebe, máte o čo bojovať!

Druhý ročník najväčšej florbalovej súťaže pre školy floorball SK LIGA sa bude spájať s obrovským menom. Hokejista NHL Tomáš Tatar sa totiž stal jeho ambsádorom a tvárou celoslovenskej kampane. To, že florbal má blízko k hokeju sme si potvrdili už počas exhibičného zápasu v Dubnici nad Váhom. Aký vzťah má k florbalu hviezda Vegas Golden Knights, ako sa pripravuje na novú sezónu a aký je vlastne jeho život za veľkou mlákou sa dočítate v skvelom rozhovore Richarda Weinfortnera, ktorý vyjde v úvodnom čísle časopisu floorball SK LIGA. Prinášame vám z neho exkluzívny útržok.

Počas nabitého leta si nájdete čas aj na iné aktivity. Vídame vás na futbalových akciách, venovali ste sa crossfitu a nás samozrejme zaujíma predovšetkým florbal.
„Je to o prispôsobení času. Hral som florbal asi dva týždne dozadu v Trenčíne. Veľmi ma baví a je to perfektný doplnkový šport. Rovnako tak hrávam aj futbal alebo tenis. Myslím, že šport ku mne vždy nejakým spôsobom patril. Pre mňa je to porovnanie šikovnosti s ostatnými ľuďmi. Zo všetkého sa snažím vytvoriť aktivitu, v ktorej sa viem porovnať s ostatnými. Som veľmi súťaživý. Šport je môj život a nemusí to byť len hokej,“

Ľadový hokej ste spoznali ako profesionál do bodky, ale hrávate aj florbal. Dajú sa tieto dva športy porovnať? V čom spočívajú najväčšie rozdiely?
"V lopte určite. Pracovať s florbalovou loptičkou je niečo úplne iné ako s pukom, oveľa viac skáče. Snažil som sa učiť nejakým spôsobom pravidlá, aby som ich neporušoval. Viem, že hokejka nemôže ísť napríklad nad kolená pri náprahu. Je to trošku iné, ale podobné. A práve pre tú odlišnosť ma to baví. Ísť si ako hobby zahrať hokej by ma nebavilo. Mám ho dosť počas sezóny. Florbal ma momentálne napĺňa viac ako hokejbal a má niečo do seba."

Zdroj: Nadácia TV JOJ

Ako hokejisti, tak aj hokejbalisti a florbalisti zrejme ako deti začínali na betónových ihriskách, kde drali drevené hokejky. Aj vy máte takéto príjemné spomienky na detské časy?
"Áno. Práve preto som povedal, že ma florbal napĺňa viac ako hokejbal. Možno od ôsmich do štrnástich rokov som každý deň hrával hokejbal minimálne tri hodiny. Nechcel som z ihriska odísť a ísť sa učiť a odchádzal som s plačom. Hokejbalu som si užil v určitom veku veľa."

Florbalisti verzus hokejisti. To je veľká výzva Tomáša Tatara, ktorá počas leta v Dubnici pútala veľkú pozornosť. Vieme túto akciu bližšie predstaviť?
"Je to veľký zápas. Florbaloví reprezentanti sú určite niekde inde, ale sám som zvedavý, keď sa zíde hokejová partia, či to súperom sťažíme alebo to nie je až taký rozdiel. Verím, že to zvládneme a ľudia sa budú mať na čo pozerať."

Ako vzor mnohých mladých hráčov a tvár florbalovej kampane na Slovensku, čo by ste odkázali mladým florbalistom, aby nesedeli pri televízoroch a počítačoch, ale šli si zahrať?
"Nech na sebe pracujú. Takisto som hrával florbal za školu, je to skvelý šport a veľmi ma bavil. Deti si môžu užiť veľa zábavy a prajem víťazstvo tým najlepším. Pri stotisícovej účasti to nebude jednoduché. Máte o čo bojovať."

Celý rozhovor Richarda Weinfortnera s Tomášom Tatarom vyjde v úvodnom čísle časopisu floorball SK LIGA už v októbri. Sledujte web nadacia.joj.sk a facebook Nadácie TV JOJ a floorball SK LIGA.