Zápas dievčenských tímov na krajskom turnaji Nitrianskeho kraja

Krajské turnaje prvého ročníka floorball SK LIGY sú v plnom prúde

Najlepšia školská súťaž floorball SK LIGA už pozná niekoľko víťazov krajských turnajov. Výsledky boli skutočne tesné a v zápasoch rozhodovali sekundy. Celonárodné finále bude nabité mladými športovými talentami. Máme sa na čo v auguste tešiť.

Prvý krajský turnaj sa odohrával v Čadci. Víťaza chlapčenských družstiev sme spoznali až po samostatných nájazdoch. Tesným rozdielom nakoniec vyhrali chalani zo Základnej školy Svrčinovec. Medzi dievčatami o postup na celoslovenské finále bojovali tímy zo Základnej školy Clementisova Kysucké Nové Mesto proti dievčatám zo ZŠ M. Medveckej. Pohár kapitánky reprezentácie Lucky Košturiakovej si domov nakoniec odniesli po tesnom víťazstve 5:4 dievčatá z Kysuckého Nového Mesta. 

V Prešovskom kraji sa zápasy hrali v Športcentrum Zámoček v Poprade. Na celoslovenské finále postupujú chlapci a dievčatá z rovnakej školy, zo ZŠ Spišské Bystré. Do finále postupujú aj dievčatá zo Komenského Snina a chlapci zo ZŠ Juh Vranov nad Topľou. Na krajské zápasy prišiel žiakov osobne povzbudiť kapitán mužskej reprezentácie Slovenska Martin Joščák, ktorý zároveň víťazným tímom odovzdal pohár.  

Zdroj: Nadácia TV JOJ

Aj pohár reprezentantky Romany Janegovej už má svojich majiteľov. V Nitrianskom kraji si víťazstvo v kategórii dievčat vybojovali žiačky zo ZŠ G. Bethlena Nové Zámky a v kategórii chlapcov vyhrali žiaci zo ZŠ Fatranská Nitra

V Košickom kraji boli zápasy poriadne napínavé a tímy vyrovnané. Do celoslovenského finále sa nakoniec prebojovali dievčatá zo ZŠ Staničná - Košice a chlapci zo ZŠ T. Moussona - Michalovce. Žiaci si užili nielen parádne zápasy, ale aj autogramiádu reprezentanta Lukáša Řezaninu, ktorý víťazom odovzdal poháre.

Zdroj: Nadácia TV JOJ

V Banskobystrickom kraji sa na mladých florbalistov tiež prišiel pozrieť reprezentant Tomáš Reguly, o ktorého pohár hrali. V kategórii chlapcov zvíťazili žiaci zo ZŠ Selce a z postupu na celoslovenské finále sa tešia dievčatá zo  ZŠ sv. Dominika Savia – Zvolen.

Všetkým postupujúcim blahoželáme. Kompletné výsledky turnajov si môžete pozrieť na stránke www.skliga.sk.