sčk

Celosvetová zbierka Slovenského Červeného kríža

Bratislava, 01.05.2017

Od 1. do 14. mája môžete stretnúť v uliciach vášho mesta či obce červenokrižiakov s pokladničkami. V mesiaci osláv Svetového dňa Červeného kríža a Červeného polmesiaca sa obraciame na verejnosť s prosbou podporiť symbolickým príspevkom našu dlhoročnú prácu na Slovensku.

Slovenský Červený kríž má široké pole pôsobnosti – učíme malých i veľkých zachraňovať ľudské životy poskytnutím prvej pomoci, zdôrazňujeme dôležitosť bezpríspevkového darcovstva krvi, oceňujeme darcov krvi. Pracujeme s deťmi a mládežou, staráme sa o seniorov, matky s deťmi, deti so špeciálnymi potrebami v našich sociálnych zariadeniach, poskytujeme rôzne sociálne služby v teréne. Neváhame poskytnúť pomoc v prípade nehôd či katastrof. Pátrame po osudoch rodinných príslušníkov, šírime myšlienky medzinárodného humanitárneho práva. Prácu našich profesionálov podporuje takmer 6-tisíc dobrovoľníkov. V minulom roku venovali vyše 51-tisíc hodín svojho voľného času pomoci ľuďom prostredníctvom SČK.

Cieľom tohtoročnej zbierky je vyzbierať finančnú podporu na ďalší rozvoj širokospektrálnej činnosti SČK vo všetkých regiónoch Slovenska.

Niekto môže venovať čas, niekto peniaze. Pomáhať ľuďom, ktorí to potrebujú, môžeme aj vďaka vášmu príspevku. Ďakujeme.

Konanie verejnej zbierky povolilo Ministerstvo vnútra SR a zbierka je zapísaná v registri zbierok.

Zdroj: Ing. Silvia Kostelná