Zdravotní klauni

Skvelá myšlienka na východe Slovenska – Miss Domaša a zdravotní klauni!

Máme radi deti aj seniorov – úsmev pristane všetkým!

Nadácia TV JOJ spolu s Voiton production a tímom klaunov z o.z. ČERVENÝ NOS Clowndoctors sa na podujatí Miss Domaša 2017, ktoré sa uskutoční 07-08.07. na Domaši (Valkov-Tíšava), rozhodli spojiť sily a okrem zábavy pre divákov sa pokúsia získať tisíce podporovateľov na pomoc deťom, seniorom a rodinám v núdzi.

Zdravotní klauni formou humoru odpútavajú detských pacientov od strachu, napätia a od úzkosti, ktoré sú spojené nielen s liečbou, ale aj s neznámym nemocničným prostredím. Pravidelné návštevy klaunov prispievajú k zlepšeniu psychického a teda aj celkového zdravotného stavu pacientov a to vrátane ťažko chorých. Klauni pravidelne navštevujú aj seniorov v domovoch dôchodcov a na geriatrických oddeleniach nemocníc. Pretože smiech pomáha v každom veku!

Na východnom Slovensku sa tejto nesmierne ľudskej činnosti venujú prevažne známi herci a umelci, ktorí prichádzajú do nemocníc v klaunských kostýmoch a deti ich poznajú pod vtipnými menami ako napríklad sestrička Vydarená, Skúmavka, Ihlička, Amnézia, Mandľa a Svižná, ktoré spolu s asistentom Blškom pomáhajú doktorovi Citrónovi, Motorovi, či Harmančekovi.

Na rodiny v núdzi zase myslíme najmä pred najkrajším sviatkami v roku a vďaka štedrým darcom každoročne pripravuje Nadácia TV JOJ projekt Darované Vianoce. Reportéri tejto navštevujú rodiny po celom Slovensku a prinášajú im to najpotrebnejšie. Piecku, plynový sporák, uhlie, drevo, potraviny na Štedrú večeru, inokedy zase posteľ, teplé oblečenie, či darčeky pre tých najmenších, ktorí nemajú doma niekedy ani vianočný stromček. Častokrát naši reportéri sami vyhrnú rukávy a pomôžu pri oprave, či úprave domácnosti v katastrofálnom stave.

Podporte našu spoločnú zbierku od 02.07. do 10.07.2017 zaslaním jedinej prázdnej SMS na číslo 855 a staňte sa našim hrdým partnerom aj Vy! Konečná cena za zaslanie 1 darcovskej SMS na číslo 855 sú 3 Eurá. SMS je možné zasielať v sieti všetkých mobilných operátorov. Táto zbierka je organizovaná Nadáciou TV JOJ a je oficiálne registrovaná.

Vďaka vašej nezištnej pomoci prinesiete radosť tam, kde sa deti a seniori ocitli bez možnosti voľby. Na miestach, kde nádej, úsmev a ľudskosť znamenajú tak veľa.