Svetielko nádeje už šestnásť rokov pomáha rodinám a deťom, ktoré bojujú s rakovinou. Podporujú ich nielen v liečbe, ale aj v čase, keď už medicína pomôcť nevie. Projekt pre detský mobilný hospic získal 5 000 eur v projekte #PomahameĎalej.

V sobotu, 21. 4. bolo Jakubovo námestie v Bratislave plné dobrých ľudí. Nadácia Volkswagen Slovakia totiž na Dobrom trhu odovzdávala ceny neziskovým organizáciám na ich rozvoj v projekte #PomahameĎalej. Verejnosť mohla za projekty hlasovať v dvoch fázach, prostredníctvom hlasovania na Facebooku aj priamo na Dobrom trhu. Suma 60 000 eur sa nakoniec rozdelila medzi 12 organizácii. 

"Nadácia TV JOJ venovala mimoriadne ocenenie 5 000 eur Svetielku nádeje, s ktorým spolupracujeme od vzniku našej nadácie. Veľmi nás teší, že aj vďaka tejto podpore bude môcť organizácia pomáhať ďalej deťom s onkologickým ochorením a ich rodinám," povedal správca Nadácie TV JOJ Vladimír Fatika. 

"Počas šestich rokov fungovania Svetielka nádeje sme pomohli viac ako 550 deťom a aj vďaka pomoci a spolupráci s veľkými nadáciami ako je aj Nadácia TV JOJ sme nemuseli žiadnu rodinu odmietnuť. Veľmi si takúto spoluprácu vážime a ďakujeme za ňu," povedala Oľga Moškurjáková z organizácie Svetielko nádeje.   

Zdroj: Nadácia TV JOJ