V našej Nadácii sa snažíme pomáhať nielen tým, ktorí majú mimoriadny talent a chcú športovať. Od vzniku Nadácie TV JOJ sa venujeme aj pomoci znevýhodneným a sociálne slabým rodinám. Boli sme pripravení pomôcť keď vyčíňali povodne, požiare, keď potrebovali podať pomocnú ruku ľudia v núdzi. A toto leto sme spojili sily s Klubom Amadeus a deťom sme spríjemnili leto.

Maťko, Majka a Lydka sú traja súrodenci s malej dedinky v okrese Dunajská Streda. Ich maminu už dlho trápi onkologické ochorenie, ocino je diabetik a pracovať môže len čiastočne. Žijú vo veľmi skromných podmienkach. Poctivo chodia do školy, pomáhajú doma pri zvieratkách a s upratovaním, keď mamina nevládze. Ako všetky ostatné deti, aj oni traja sa určite tešili na letné prázdniny. Aj keď ich nečakal žiaden výlet ani dovolenka pri mori. Skromní súrodenci sa tešili, že sa budú spoločne jašiť na dvore.

Pre deti je pripravený bohatý program, starajú sa o zvieratká, učia sa jazdiť na koníkoch a užijú si kopec zábavy Pre deti je pripravený bohatý program, starajú sa o zvieratká, učia sa jazdiť na koníkoch a užijú si kopec zábavy Zdroj: Klub Amadeus

Vďaka Klubu Amadeus a Nadácii TV JOJ však mali toto leto o trošku výnimočnejšie. Klub Amadeus prevádzkuje ranč v nádhernom prostredí Turca. Každý rok vytvorí počas letných táborov priestor aj pre deti zo sociálne slabých rodín, ktoré by si týždňový pobyt nemohli dovoliť. Spoločne sa starajú o zvieratká, hlavne o kone. Čistia ich a učia sa na nich jazdiť. Ako v každom správnom tábore, aj tu ich čaká táborový oheň so strašidelnými príbehmi, kúpanie a výlety po okolí.

„Veľmi si vážime ponuku od Klubu Amadeus a tešíme sa, že oslovili práve Nadáciu TV JOJ a spoločnými silami sme vybrali deti do tábora. Maťko, Majka a Lydka sa teda toto leto naozaj majú na čo tešiť,“ povedala PR manažérka Nadácie TV JOJ Natália Báreková.

Zdroj: Klub Amadeus