xmas_2021_nadacia-2

LIVE cvičenie s Janym Landlom zachránilo rodinám v núdzi Vianoce

Známy fitness tréner Jany Landl počas svojho Benefičného Live Workoutu #2 spustil charitatívnu zbierku, v ktorej sa vyzbieralo takmer 4000 €. Sumu venoval mamičkám, ktoré sa samé starajú o svoje deti na Slovensku a v Česku. Vďaka krásnemu gestu a dobrému srdiečku darcov budú mať tieto rodiny krajšie a pokojnejšie Vianoce.

Andrea to v živote nemá ľahké. Pracuje v domove seniorov, aby uživila svoju rodinu sama. Má dcéru Anetku a syna Lukáška, ktorý mal pred časom veľmi zlé obdobie. Ako Andrea sama hovorí, nešiel správnou cestou, tak sa pokúsil o samovraždu obesením, chvalabohu sa mu to nepodarilo, ale nastala hypoxia mozgu čo prinieslo to, že zostal ležiaci a vôbec sa nevedel o seba postarať. Postupom času sa jeho zdravotný stav zlepšoval, začal znovu sedieť, chodiť, rozprávať, jesť, ale pamäť sa mu celkovo ešte nevrátila. Má ťažkú epilepsiu z častými záchvatmi a nepredvídateľnými, je inkontinentný takže nosí plienky.

Evkin príbeh sa začal v roku 2017. Jej dcérka Paulínka sa narodila ako zdravé dieťa, aktívne fungovala v krúžkoch, venovala sa atletike, tanečnej, jazdila na koni. Z ničoho nič sa však Paulínkin život začal meniť. Najskôr nastali zmeny v prospechu v škole, neskôr neurologické ťažkosti. Nikto z lekárov a psychológov v okolí netušil, s čím to môže súvisieť. Po Evkinej aktívnej snahe a vyše mesačnej hospitalizácii odchádzali tieto dve bojovníčky z nemocnice s neútešnou diagnózou. Pavlínka má aktuálne neliečiteľnú, veľmi ojedinelú recesívnu poruchu zapríčinenú defektom v bunkovom metabolizme lipidov. Celkový regres je možné len spomaľovať medikáciou, rehabilitáciami a inými aktivitami. Evka sa o svoju dcérku stará sama.

Veronika sa sama stará o 8-ročnú dcérku, s ktorou žije v garzónke. Otec sa o svoju dcérku nikdy nezaujímal, neplatí výživné a ani sa nijako o dievčatko nestará. Veronika sa od 15-tich rokov pretĺka životom sama. Rodičia jej zomreli a ostala odkázaná na pomoc iných, nemá teda nikoho, kto by jej pomohol s dcérkou. Chodí do práce, no takmer celý jej plat ide na nájomné. S Veronikinej dcérky však rastie veľká školáčka, ktorá maminke pomáha ako sa len dá.

Bea je mama a babka v jednom. Jej vnučka Kajka nevyrastá s rodičmi, úrady ju zverili do starostlivosti babke. Sama má zdravotné problémy, je už na dôchodku. Kajke sa však snaží všetko vynahrádzať a dáva jej toľko lásky koľko len môže. Nechodia na dovolenky, nemajú najnovšie oblečenie a častokrát majú problém uhradiť všetky náklady. Napriek tomu bojujú ako vedia. Kajka je vynikajúca žiačka, hoci Bea sa veľakrát natrápi pri matematike či fyzike. Kým sú spolu, všetko zvládajú.

Jany počas svojho Benefičného Live Workoutu #2 vyhlásil zbierku na pomoc mamičkám v núdzi. Na účet občianskeho združenia MY SME LIVE pristálo 4 000 €. Tesne pred Vianocami tak 4 slovenské rodiny dostanú od darcov s dobrým srdcom výnimočný darček.

Občianske združenie MY SME LIVE vzniklo ako súčasť môjho LIVE online tréningového programu. Neustále sa rozrastajúca komunita cvičiacich ľudí najviac oslovila dievčatá a ženy, ktoré často túžia po zmene. Preto sme sa rozhodli, že prostredníctvom nášho občianskeho združenia strategicky podporíme práve tie ženy, ktoré zostali na výchovu a starostlivosť o svoje deti samé a často im žiaľ nezostáva čas pre seba. Za statusom slobodnej matky sa často skrýva silná žena, ktorá stratila v partnerovi oporu a musí sa spoliehať sama na seba. A to rozhodne nie je ľahká cesta. Slobodná mamička si zaslúži úctu, za všetko čo robí pre svoje dieťa. A to rozhodne nie je málo. My si želáme, aby mala čas a prostriedky k tomu, aby robila i niečo sama pre seba. V tomto predvianočnom čase myslíme ešte viac na rodiny, ktoré potrebujú akúkoľvek formu pomoci.

Viem, že nie je pre nich samozrejmosť mať dostatok potravín, kúpiť lieky, kozmetiku a vianočné darčeky. Teším sa, že urobíme spolu krajšie Vianoce niekoľkým rodinám,“ povedal Jany Landl.

Garantom projektu sa stala Nadácia TV JOJ, ktorá má v databáze veľa rodín v núdzi. „Keď Jany prišiel za nami, že plánuje takúto aktivitu, veľmi sme sa potešili. Každú pomoc rodinám v núdzi si veľmi vážime a v mene všetkým rodín ďakujeme,“ uviedla Natália Konečná Báreková v Nadácie TV JOJ.