Uznávaný slovenský módny návrhár Fero Mikloško ukázal aké má veľké srdce. Navrhol uniformy pre zdravotnícky personál Detskej chirurgie Národného ústavu detských chorôb na bratislavských Kramároch. Pacienti a ich rodičia tak budú vedieť presne rozlíšiť, či hovoria s lekármi, sestričkami alebo sanitármi.

Občianske združenie Slniečko na ceste, ktoré funguje pri Detskej chirurgii v nemocnici na bratislavských Kramároch oslavovalo 10. výročie svojho fungovania. Za ten čas pomohlo na oddelení detskej chirurgie už veľakrát. Vďaka spolupráci s našou Nadáciou majú napríklad na izbách rozkladacie pohovky, aby sa rodičia, ktorí sú hospitalizovaní so svojimi deťmi, mali kde zložiť. Tiež sa nám podarilo vybaviť izby skladacími stolíkmi. Organizácia Slniečko tiež zariadila oddychovú miestnosť pre rodičov a návštevy, zveľadila prostredie nálepkami a maľbami na stenách, zakúpila detské digitálne váhy a veľa ďalších vecí. 

Pri príležitosti 10. výročia však dievčatá zo združenia Slniečko pod vedením Lenky Valicovej Taškovej vymysleli niečo výnimočné. Do pomoci zapojili aj módneho návrhára Ferka Mikloška, ktorý sa ukázal ako veľký filantrop. Navrhol a ušil oblečenie pre zdravotnícky personál bez nároku na honorár. Každú funkciu oddelili rôznymi farbami. Na netradičnej módnej prehliadke exkluzívne predstavili jednotlivé modely priamo lekárky a lekári, sestričky a sanitárky. Do projektu sa zapojil aj vizážista a kaderník Paviel Rochnyak, ktorý modelky na veľký večer upravil.