FN_20220820_Behaj_Lesmi_Stiavnicke_vrchy_0027

Behaj lesmi: Seniorom sme spoločne pomohli sumou vyššou ako 15 000 €

Behaj lesmi je séria 5 pretekov v prírode, ktorá láka pretekárov nielen unikátnymi miestami, ale aj možnosťou pomôcť jednej z najzraniteľnejších skupín spoločnosti. Svedčí o tom fakt, že počas piatich behov sa spolu vyzbieralo 15 147,80 €.

Unikátny projekt Behaj lesmi dobehol do svojho mimoriadne úspešného konca. Účastníci sa s Behaj lesmi pozreli do unikátnych lokalít na tých najkrajších miestach Slovenskej republiky. Počas mája, júna, júla a augusta sa preteky konali na Devíne, V Čičmanoch, Bachledovej doline, vo Veľkej Fatre a v Štiavnických vrchoch. Preteky ponúkli vždy kratšiu trasu okolo 10 kilometrov a tiež dlhšiu variantu, ktorá mala približne 20 kilometrov či VoltaRUN, ktorý bol dlhý cca 5 kilometrov.

Behaj lesmi je výnimočný práve vďaka charitatívnej pomoci.  Za každý kilometer, ktorý bežci zdolali v rámci VoltaRUN, alebo všetkých ostatných pretekov seriálu Behaj lesmi, pomohli prostredníctvom Nadácie TV JOJ 0,1 € seniorom sa znovu rozhýbať. Pretože práve pohyb môže byť pre mnohých cesta ako príjemne prežiť jeseň života. Do projektu je zapojených celkovo 5 domov seniorov, ktoré sú v blízkosti miesta konania behu. Každému domu seniorov Nadácia TV JOJ venuje celý výťažok z charitatívneho behu.

Vďaka bežcom sme spoločne pomohli úžasnou sumou vyše 15 000 €.
Domovu seniorov Pažítkova 2, Bratislava sumou 2975 €,
Centru sociálnych služieb Sloven sumou  3073 €,
Senior Tatry sumou 2519 €,
Senires Ružomberok sumou 3047€,
Domovu života Banská Štiavnica sumou 3549 €.

Ďakujeme.