zdrave reči 3

Nadácia TV JOJ na festivale Zdravé reči LIVE

Lekári, kúpeľníci a špecialisti vyšli za pacientmi. Pod Tatrami sa konal jedinečný festival zdravia a my sme boli pri tom. Hovorili sme o duševnom zdraví, pomoci, ktorú poskytujeme v oblasti zdravotníctva aj zbierke pre Kliniku detskej neurológie.

Nadácia TV JOJ sa už dlhší čas venuje podpore duševného zdravia. V SMS zbierke, ktorú sme vyhlásili s pomocou hercov zo seriálu Nemocnica sa nám podarilo vyzbierať viac ako 40 000 €. Tieto peniažky poputujú na renovácie psychiatrických kliník pre detských pacientov po celom Slovensku. Aj o tom sme hovorili na festivale Zdravé reči LIVE v Poprade. „Inšpiráciou sa stali dva podcasty, ktoré produkujeme pre zdravotnú poisťovňu Union. Obľuba epizód Zdravých rečí aj Zdravej duše je stále väčšia. Ľudia sa zaujímajú o svoje zdravie, fyzické aj duševné, hľadajú odpovede na otázky týkajúce sa stavu, no doteraz nemali možnosť stretnúť sa so špecialitami pod jednou strechou, a to v čase, keď to vyhovuje im. Preto sme sa spojili s tými najpovolanejšími a vycestovali do malebného regiónu, ktorý je v bezprostrednej blízkosti Vysokých Tatier,“ hovorí o festivale jeho zakladateľ, Štefan Modrič z agentúry GETLIKE.

Priestor na pódiu dostala aj naša nadácia. Reč bola aj o tom, ako sa dá robiť charita v zdravotníctve a ako pomáhať. „Nadácia TV JOJ úzko spolupracuje aj s Ústavom detských chorôb v Bratislave. Aktuálne prebieha SMS zbierka, z ktorej výťažku vybudujeme rehabilitačnú miestnosť na Klinike detskej neurológie v Bratislave. Pripspieť môže každý, stačí poslať prázdnu SMS v hodnote 3 € v sieti všetkých mobilných operátorov na číslo 855,“ vysvetľuje riaditeľka Nadácie TV JOJ Natália Konečná Báreková.

Počas dvoch dni na festivale v Poprade sme mali možnosť nielen prezentovať svoje projekty, ale stretnúť aj množstvo zaujímavých a inšpiratívnych ľudí, ktorí podobne ako my, pomáhajú nielen v oblasti fyzického ale aj duševného zdravia. Ďakujeme za pozvanie.