Charitatívna módna prehliadka

Keď krása pomáha: Charitatívna módna prehliadka na pomoc Detskej chirurgii

Klinika detskej chirurgie Národného ústavu detských chorôb v Bratislave sa snaží pravidelne zlepšovať prostredie pre malých pacientov, ich rodičov ale aj pre personál. OZ Slniečko na ceste!, ktoré funguje na Klinike detskej chirurgie plánuje vybudovať špeciálnu učebňu pre medikov, kde budú zdokonaľovať svoje zručnosti. A práve do pomoci s vyzbieraním finančných prostriedkov na učebňu sa zapojila aj Nadácia TV JOJ.
V golfovom areáli v Lužiankach sa 23. apríla uskutočnilo charitatívne podujatie s názvom Deň s Detskou chirurgiou, do ktorého sa zapojila aj Nadácia TV JOJ. Cieľom tohto dňa bolo vyzbierať finančné prostriedky na výstavbu a vybudovanie učebne klinických chirurgických zručností pre medikov. V tej sa študenti 3. až 6. ročníka medicíny budú učiť na špeciálnom trenažéri vyšetrenie brucha, šitie rán, obväzovú techniku, reponovanie a imobilizovanie zlomenín, vykonanie hrudnej drenáže, zavádzanie cievky do močového mechúra a podobné úkony. 
Nadácia TV JOJ podporila podujatie, ktoré bolo okrem zbierania finančných darov, venované aj malým pacientom a personálu oddelenia Detskej chirurgie. Dospelí si mohli zahrať golf, nechať sa nalíčiť či učesať, pre deti bolo pripravených množstvo atrakcií. Nechýbal kúzelník, jazda na koni či autíčko, ktoré mohli deti celé pokresliť.
Špeciálnym programom bola Charitatívna módna prehliadka, na ktorej sa prítomným predviedli modely od návrhárky Kataríny Vavrovej. Tá svoje diela zapožičala už pri realizácii Charitatívneho kalendára Nadácie TV JOJ, ktorý bol venovaný duševnému zdraviu. Aj teraz Katka neváhala a požičala 10 modelov bez nároku na honorár. Vo Vavrovej šatách sa na móle predstavili známe tváre TV JOJ - moderátorka Martina Štefánková a herečky Diana Klamová (seriál Nemocnica), Jana Labajová (seriál Hranica), Nikoleta Dekány (seriál Iveta) a Broňa Kováčiková (seriál Panelák). Na móle vyzerali ako kráľovné a po záverečnom defilé si od prítomných vyslúžili obrovský potlesk. 

Zdroj: Maroš Ďatko