LuLu_banner_1010x570_1

Každé dieťa si zaslúži peknú nemocnicu: Pomôžte zaslaním SMS alebo príspevkom na výzvu

Mnohí ste na vlastnej koži zažili ten pocit, keď ležíte s vašim dieťatkom v nemocnici. Ak ste mali šťastie, tak to bolo len pár dní. Čo však, ak diagnóza vášho dieťaťa si vyžaduje hospitalizáciu aj celé mesiace? A choroba vášho najmilšieho ho sprevádza celý život?

Presne také náročné sú diagnózy na Klinike detskej neurológie v Národnom ústave detských chorôb v Bratislave. Momentálne sa buduje nové oddelenie pre tie najvážnejšie detské neurologické diagnózy. Na klinike ležia deti s vrodenými vývojovými chybami mozgu a miechy, s detskou mozgovou obrnou,  s ochoreniami svalov a periférnych nervov, deti po závažných poraneniach mozgu a miechy, s migrénou a bolesťami hlavy, sklerózou multiplex a inými ochoreniami. Ide väčšinou o veľmi vážne diagnózy a postihnutia, ktoré dieťa sprevádzajú celý život.

​To čo však nemocnica potrebuje, je pomôcť s vybavením izieb pre deti a aj rodičov tak, aby sa cítili, čo najpríjemnejšie. Pre rodičov potrebujú stabilné rozkladacie lôžka, skrine, jednoducho vľúdne prostredie, aby týždne a aj mesiace v nemocnici boli čo najznesiteľnejšie. Tieto priestory budú zrekonštruované a potrebujú ich zariadiť a vybaviť pre špecifické potreby kliniky a jej pacientov.

Preto sme sa v spolupráci s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk rozhodli detskej nemocnici pomôcť. Prispieť na zbierku zaslaním prázdnej SMS na číslo 855 v hodnote 3€ v sieti všetkých mobilných operátorov (Suma 3€ je konečná a nepodlieha DPH. Operátori ju na zbierku odvedú v plnej výške a zaslanie spätnej SMS nespoplatňujú. Reg. č. zbierky : 000-2023-027034). Druhá možnosť je poslať ľubovoľný príspevok na výzvu na portáli ludialudom.sk/pomocdetom.  

Vyzbieraná pomoc bude slúžiť na zútulnenie detských izieb, kúpu kvalitných postelí pre rodičov, ktoré sú na izbe so svojimi deťmi, rekonštrukciu balkónov, zariadenie telocvične, zariadenie kuchyniek, či miestnotstí pre detských psychológov.

​Ďakujeme!