333299720_934939357525800_5709396389742649150_n

Desať kamiónov pomoci pre Ukrajinu

Spolu 10 kamiónov naplnených humanitárnou pomocou sme odoslali ľuďom, ktorých už takmer dva roky sužuje vojnový konflikt na Ukrajine. Do zbierky za zapojili zamestnanci TV JOJ, naši priaznivci či diváci až z ďalekého Írska a organizácie, ktoré nám pomohli finančne.

Zbierky na pomoc medzi našimi kolegami začali takmer okamžite po vypuknutí vojny na Ukrajine. Zbierali sme oblečenie, hračky pre deti, hygienické potreby. Z malej iniciatívy pomoci pre jeden detský domov v Jasini sa neskôr stal veľká projekt, do ktorého sa zapojili aj naše partnerské nadácie a mnoho ľudí z celého Slovenska. Neskôr sa k nám pripojili aj Slováci, ktorí žijú v Írsku a zorganizovali tam zbierky, ktoré nám doručili. Pomoc sme posielali nielen ľuďom, ktorých trápil nedostatok potravín ale aj priamo na front. 

Vďaka Nadácii J&T sme mohli financovať cesty kamiónov, vďaka Nadácii EPH zase nakupovať konzervy, múku, cestoviny, ovocie, zeleninu, zemiaky, hygienické potreby. Pridali sa k nám aj ďalší darcovia. Posielali sme šijacie stroje, zdravotnícke potreby, obväzový materiál, vosk na výrobu sviečok, nábytok, invalidné vozíky a dokonca aj polohovateľné postele do nemocníc.

Všetkým, ktorí sa k nám pridali, srdečne ďakujeme.