DSC05025

JOJ florbal cup 2024: Opäť vydarený ročník

Nosný projekt Nadácie TV JOJ s názvom JOJ florbal cup má za sebou druhý ročník. Aj tento rok to bol mimoriadne úspešný florbalový turnaj, ktorý si užili deti z celého Slovenska. Nadácia TV JOJ pripravila finančné odmeny nielen pre víťazov, ale aj dve špeciálne ceny.

Druhý ročník JOJ florbal cupu sa niesol v duchu parádnych florbalových výkonov a férovej hry. Žiačky a žiaci druhého stupňa základných škôl z celého Slovenska sa mohli tešiť nielen na skvelé zápasy pod vedením profesionálnych rozhodcov, ale aj na zážitky, ktoré ponúka Aquapark Tatralandia. Vstup mali totiž spolu s ubytovaním s stravou zadarmo. Cieľom projektu bolo nielen motivovať žiakov k pravidelnému pohybu, ale aj integrovať mentálne znevýhodnené deti a deti z vylúčených spoločenstiev a sociálne slabších vrstiev.

Nadácia TV JOJ práve pre tieto deti pripravila tento rok mimoriadnu finančnú pomoc. Spojená škola z Bytče, ktorá na turnaj prišla s deťmi s ochoreniami autizmu, ADHD, sluchovým či zrakovým postihnutím, získala finančnú pomoc v hodnote 500 €. Z rovnakej finančnej odmeny sa tešila aj Spojená škola Zborov, ktorá má medzi florbalistami mnoho žiakov z vylúčených spoločenstiev a sociálne slabších vrstiev. „Sme radi, že sa nám tento rok podarilo pomôcť nielen v integrácií týchto detí medzi športujúcu mládež, ale aj im finančne pomôcť,“ povedala riaditeľka Nadácia TV JOJ Natália Konečná Báreková.   

Prvý deň turnaja patril dvanástim dievčenským tímom. Z víťazstva sa nakoniec tešili žiačky Základnej školy Clementisova Kysucké Nové Mesto. Druhé sa umiestnili dievčatá zo Základnej školy T. J. Moussona Michalovce a bronzové medaile si vybojovali hráčky zo Základnej školy M. Medveckej Tvrdošín. Medzi chlapcami sa najviac darilo Bratislavčanom. Žiaci zo Základnej školy Matky Alexie sa umiestnili na prvom mieste, druhí boli chlapci zo Základnej školy M.R.M. Liptovský Mikuláš a tretia priečka patrila florbalistom zo Základnej školy Komenského Púchov. Okrem pohárov a medailí vybojovali pre svoje školy finančné odmeny vo výške 750 €, 500 € a 350 €. Školy môžu odmeny použiť na športové vybavenie a pomôcky, prípadne na zveľadenie telocviční.

Príjemným spestrením turnaja boli exhibičné zápasy pod vedením lyžiara Tea Žampu, ktorý si do svojho tímu zavolal športovcov spod Tatier. Na ihrisku sa postavili proti tímu učiteľov. Zaujímavosťou turnaja bola aj spolupráca s mobilnou aplikáciou APPA, vďaka ktorej mohli dvaja žiaci na turnaji vyhrať smart hodinky. Cez aplikáciu zbierali kroky a spálené kalórie následne mohli premeniť na pomoc zdravotne postihnutým.  

Športovú organizáciu mala aj tento rok na starosti organizácia Team Manažment, ktorá vďaka mobilnej aplikácií Rufus zapisovala výsledky a zabezpečovala transparentnosť turnaja. Taktiež pripravila vysielanie zápasov online. Na férovú hru dohliadali certifikovaní rozhodcovia a zdravotníci.

Ďakujeme všetkým zúčastneným školám za fantastický florbalový zážitok.