Slovanet-Runners-1920x1080_JOJ

Beh pre pacientov Národného ústavu detských chorôb: Pomôcť môžete aj vy zaslaním SMS

V Národnom ústave detských chorôb sa začína pripravovať nové Centrum športovej medicíny pre deti. Centrum má za cieľ podporovať zdravý športový životný štýl u detí a mladých športovcov, a to prostredníctvom špecializovanej starostlivosti, prevencie zranení ,rehabilitácie a zlepšovania výkonu.

Centrum zabezpečí nielen diagnostiku a poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre športovcov, ale riešiť bude aj prevenciu zranení, rehabilitácie, terapie a všeobecnú optimalizáciu zdravého športového výkonu dieťaťa.

„Našim cieľom je poskytnúť najvyššiu úroveň starostlivosti a podpory pre športujúce deti a mládež pod jednou strechou. Prístup k športujúcim deťom musí byť komplexný a na špičkovej úrovni a to vieme zabezpečiť práve v Národnom ústave detských chorôb. Len tak vieme dohliadnuť na zdravý vývoj športujúcich detí, aby mohli dosiahnuť ich športové ciele a zároveň sme zachovali ich zdravie a pohodu. Veríme, že nové Centrum športovej medicíny pre deti sa stane dôležitým zdrojom podpory pre rodiny, trénerov a mladých športovcov na celom Slovensku,“ ozrejmuje potrebu budovania špeciálneho centra riaditeľ NÚDCH Peter Bartoň.

Aj vďaka vašej pomoci môžeme rýchlejšie pripraviť pre všetky deti, ktoré športujú, alebo začínajú so športom, jedinečné odborné pracovisko, ktoré na Slovenku chýba. Špeciálna športová klinika bude riešiť problémy so športom počas celého detského veku, rovnako sa bude venovať prevencií zranení a optimalizácií športového výkonu detí. Pre mladých športovcov je kľúčové mať prístup k odborníkom, ktorí im pomôžu optimalizovať ich športové výkony, rovnako však dohliadnu na správny vývoj a zabezpečia, aby si deti  a aj rodičia malých športovcov vybudovali zdravý vzťah k športu.

Takéto pracovisko bude koordinovať zdravotnú starostlivosť medzi rôznymi odborníkmi ako sú ortopédi, fyzioterapeuti, psychológovia, chirurgovia, internisti a mnoho iných. Práve koordinácia špičkových odborníkov zabezpečí potrebnú komplexnú starostlivosť, ktorú pri športových výkonoch detí treba mať pod dohľadom. Centrum športovej medicíny pre deti bude poskytovať špecializovanú komplexnú zdravotnú starostlivosť a podporí zdravý výkon mladých športovcov.

Pomôcť s vybudovaním centra môžete aj vy všetci, a to zaslaním prázdnej SMS na číslo 855 v hodnote 3 Eurá s DPH v sieti všetkých mobilných operátorov. Spätná SMS nie je spoplatnená. Ďakujeme, že pomáhate s nami.